Suomen toiseksi korkein puutornitalo kootaan lähes valmiista asunnoista Espooseen

Kuvituskuva

Espoon Tapiolaan ryhdytään rakentamaan Suomen toiseksi korkeinta puukerrostaloa ensi vuoden alkupuolella. Kohde ylittää tornitalojen yleisenä korkeuskriteerinä pidetyn 12 kerroksen rajan.

Espoon rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13-kerroksisen puisen asuintalon rakentamiseksi osoitteeseen Tuuliniitty 1. Suomen korkeinta puutaloa rakennetaan parhaillaan Joensuussa. Siinä on 14 kerrosta ja korkeutta melkein 50 metriä.

Espoon puutornitalo tehdään Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin käyttöön. Rakennuksessa on 165 asuntoa, pääosin yksiöitä. Ylimmän asuinkerroksen yläpuolelle saa toteuttaa asukkaiden yhteisen saunaosaston, eli 13. kerroksen.

-Rakennuslupa on nyt saatu ja rakennusosien kilpailutukset viedään eteenpäin. Toivomme, että tontilla tehtäviin töihin päästään käsiksi alkutalvesta, ehkä tammi-helmikuussa, kertoo kiinteistöjohtaja Kim Lindholm Hoasista.

Hoasin puutalo sijoittuu samalle tontille Asuntosäätiön matalamman puukerrostalon kanssa ja kummankin rakennustöiden aloittaminen edellyttää yhteisen tontin maaperän stabilointitöiden valmistumista.

-Jos kaikki menee hyvin, niin tämän hetken arvion mukaan kohde valmistuu vuodenvaihteessa 2019-2020. Puukerrostalo on nopeampi rakentaa kuin vastaava betonitalo, Kim Lindholm sanoo.

Rakennuslupapäätöksen mukaan Hoasin tornitalon runko on puurakenteinen lukuun ottamatta ensimmäistä kerrosta, joka on betonirakenteinen. Asuinkerrokset kootaan puurakenteisista tilaelementeistä, jotka ovat pääosin yhden asunnon kokoisia ja sisätiloiltaan täysin valmiita yksiöitä.

Lindholmin mukaan Hoasin Tapiolan kohde on tavallista nopeampi toteuttaa muun muassa siksi, että talo rakennetaan tilaelementeistä.

-Se tarkoittaa sitä, että asunnot rakennetaan likipitäen valmiiksi tehtaalla. Rakentamistapa tässä kohteessa on sellainen, että rakentamisen esivalmistusaste on tavanomaista korkeampi.

Hoasin Tapiolan puutornitalo on ainutlaatuinen kohde pääkaupunkiseudulla, vaikka puusta rakentaminen on vähitellen yleistymässä täälläkin.

-En tiedä, että pääkaupunkiseudulla olisi näin korkeaa rakennusta toteutettu puisena.

-Me olemme saaneet Espoon kaupungilta ja kaavoittajalta erinomaisen tilaisuuden tutkia puurakentamista. Tämä on kiinnostava hanke, kun tehdään Hoasille ensimmäistä modernia puukerrostaloa. Mielestäni puu on ekologisesti parempi rakennusmateriaali kuin betoni,

Kim Lindholm uskoo, että Tapiolan puutornitalosta tulevat avautumaan komeat maisemat.

-Eiköhän opiskelijoiden saunailtoihin avaudu hienot näköalat. Myös ylimpien kerrosten asunnoista avautuvat hienot näköalat niille onnekkaille opiskelijoille, jotka sieltä asunnon saavat.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.