Setlementtiasuntoja Tapiolan Jousenpuistoon

157
Kuvituskuva

Tapiolan Merituulentielle aiotaan rakentaa Setlementtiasunnot Oy:n kohde, johon tulee valtion tukemalla korkotukimallilla toteutettavia vuokra-asuntoja.

Espoon kaupuginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt vuokrata kerrostalotontin Setlementtiasunnot Oy:lle.

Yhtiö on ilmoittanut kaupungille, että sen tavoitteena on aloittaa asuntojen rakentaminen loppuvuoden 2019 aikana. Kohteen arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2021.

Setlementtiasunnot toteuttaa kohteensa yhteisöllisen asumisen konseptilla, johon kuuluvat esimerkiksi yhteisökoordinaattori ja yhteiset asukastilat.

Tontti sijaitsee Urheilupuiston metroaseman läheisyydessä. Tontin pinta-ala on hieman yli 1 900 neliömetriä ja rakennusoikeus 3 200 kerrosneliömetriä.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksessä kerrotaan, että Espoo kaupunki on luovuttanut Jousenpuiston asemakaava-alueelta viisi kerrostalotonttia ja yhden kerrostalotontin määräosan hintakilpailujen perusteella. Näillä tonteille rakennetaan vapaarahoitteista asuntotuotantoa.

Kaupungin mielestä Jousenpuiston alueelta on perusteltua osoittaa tontteja myös valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon, jotta alueesta tulee hallinta- ja rahoitusmuodoiltaan monipuolinen. Lisäksi kaupungin pitää saavuttaa vuokra-asuntotuotannon kokonaismäärää koskevat tavoitteet, joihin kaupunki on sitoutunut valtion ja Helsingin seudun kuntien yhteisessä MAL-sopimuksessa.

Jousenpuistosta on vuokrattu maaliskuussa 2019 yksi tontti Espoon Asunnot Oy:lle Espoon kaupungin omistamien vuokra-asuntojen tuotantoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.