Ruotsinkielisen koulun paikalle asuintaloja Mäkkylässä

Ruotsinkielisen Boställskolanin eli entisen Mäkkylän koulun paikalle rakennetaan lähivuosina asuintaloja. Koulun toiminta on tarkoitus siirtää Leppävaaran koulukeskus Monikkoon sen valmistuttua.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on myöntänyt Skanska Oy:lle suunnitteluvarauksen Boställskolanin tontille.

Suunnitteluvarausta haettiin hakumenettelyllä, johon kaupunki sai 12 ehdotusta. Tontin varauksensaajan valintaperusteena oli esitetty kokonaiskonsepti, jonka tulee olla taloudellisesti ja toiminnallisesti toteuttamiskelpoinen.

Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota myös muun muassa ehdotuksen soveltuvuuteen olemassa olevaan ympäristöön, kortteleiden ja rakennustyyppien massoitteluun, viihtyisyyteen, pihojen, pysäköinnin ja liikenteen toimiviin järjestelyihin ja innovaatioohin, jotka tuottavat kohteelle lisäarvoa sekä energiatehokkuuteen. Valintaperusteet täyttyivät parhaiten Skanska Oy:n ehdotuksessa,joka täytti hakumenettelyssä asetetut vaatimukset. Lisäksi hanke edistää puurakentamista Espoo-tarinan mukaisesti.

Böställskolan sijaitsee osoitteessa Mäkkylänmutka 3A.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.