Päätyykö sinun taideteoksesi Alberganportin alikulkutunneliin? Osallistu Leppävaaran katutaidekilpailuun

Voittajateos toteutetaan kevät-kesällä 2018.

Haluatko vaikuttaa Leppävaaran katukuvaan taiteen keinoin? Osallistu avoimeen katutaidekilpailuun, jolla kaupunki etsii taideteosta Alberganportin alikulkutunneliin.

Espoon kaupunki järjestää kaikille avoimen katutaidekilpailun, jossa etsitään ehdotuksia teokseksi Alberganportin alikulkutunneliin Leppävaaraan. Noin 18 m pitkä alikulkutunneli on osa Alberganpromenadin kevyen liikenteen väylää alittaen Leppävaarankadun.

Katutaidekilpailun tarkoitus on löytää mahdollisimman hyvin juuri tähän paikkaan sopiva teos. Esitettävän ehdotuksen tulee muuttaa alikulkutunnelin nykyinen harmaa ilme positiiviseksi. Parhaassa tapauksessa teos liittyy luontevaksi osaksi Leppävaaran katukuvaa ja identiteettiä.

– Oi, ihanaa että saadaan lisää taidetta Lepuskin alikulkuihin. Ne haukan päät on niin upeat ja ovat tuoneet todella paljon iloa, kommentoidaan Espoon kaupungin Facebook-sivuilla.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan

Ehdotuksen arvostelussa kiinnitetään huomiota teoksen taiteelliseen toteutukseen ja sopivuuteen kyseiselle paikalle sekä kaupunkiympäristöön. Muita arvostelun kohteita ovat teoksen huollettavuus ja ehdotuksen toteutuskelpoisuus.

Palkittavien ehdotusten valinta on kaksi vaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa palkintolautakunta valitsee ehdotuksista jatkoon pääsevät. Nämä teokset ovat esillä Sellon kirjastossa ajalla 12.3.–25.3.2018 ja ne julkaistaan Tehtävä Leppävaarassa -Facebook sivulla sekä tällä sivulla. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan Sellon kirjaston näyttelyssä ja Tehtävä Leppävaarassa -Facebook sivulla. Palkintolautakunta ottaa yleisöäänestyksen tuloksen huomioon valintoja tehdessään.

Voittaja palkitaan 3500 eurolla ja lisäksi jaetaan kolme 500 euron tunnustuspalkintoa. Voittajateos toteutetaan kevät-kesällä 2018. Kilpailuehdotukset on jätettävä 26.2.2018 menessä postitse tai sähköisesti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.