Pääosa Raide-Jokerin Espoon osuudesta valmistuu 2021

Otaniemen Korkeakouluaukion rata rakentuu.

Raide-Jokeria on rakennettu nyt kaksi vuotta. Sinä aikana rakennustöistä on tehty noin 55 prosenttia, ja 25 kilometriä pitkän radan raiteista on valmiina 11 kilometriä.

Raide-Jokerin rakentaminen on edennyt aikataulusta edellä. Rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa viisi kuukautta aiemmin eli jo vuoden 2024 alussa.

Erityisen vauhdikkaasti Raide-Jokerin rakentaminen on edennyt Espoon puolella. Raide-Jokerin Espoon osuudesta valtaosa valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Keilaniemen päätepysäkin rakentamista jatketaan vielä vuonna 2022. Vuoden 2022 aikana Espoossa jatketaan myös ajolankojen asennuksia sekä viimeistelytöitä niin linjalla kuin sähkönsyöttöasemilla.

– Koronan vähentyneen liikenteen ansiosta olemme päässeet rakentamaan tehokkaammin esimerkiksi Leppävaarassa ja Otaniemessä, kertoo tiedotteessa Espoon kaupungin hankepäällikkö Mira Saarentaus.

Raide-Jokerissa myös allianssimallin hyödyt ovat konkretisoituneet niin aikataulussa kuin suunnitteluratkaisuissa.

– Allianssimallin ansiosta olemme pystyneet tekemään yhteistyössä parhaita ratkaisuja niin suunnittelussa kuin rakennustöiden työsuunnittelussa koko ajan ja ilman viivytyksiä, kommentoi tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski.

Laajalahden asuinalueelle asennetaan kiskoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.