Maksullinen kadunvarsipysäköinti alkoi Tapiolassa

Maksullisiksi muuttuneet pysäköintipaikat Tapiolassa.

Autojen pysäköinti on muuttunut maksulliseksi 10. toukokuuta 2021 alkaen tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla ja pysäköintialueilla Tapiolassa, Leppävaarassa ja Matinkylässä.

Espoon kaupunki perustelee pysäköinnin maksullisuutta yhtenä keinona ohjata liikkumista ja liikennettä kohti asetettuja ilmastotavoitteita. Maksullisuus myös on osa Espoon kaupunginhallituksen hyväksymää Espoon yleisten alueiden pysäköinnin toimenpideohjelmaa.

– Pysäköinnin maksullisuuden käyttöönotto ja sen myötä avautuva digitaalinen pysäköintidata ovat tärkeä askel eteenpäin, kun kehitämme kaupunkia älykkäästi ja kestävästi, kertoi kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska tiedotteessa ennen maksullisuuden käynnistymistä.

Maksulliset pysäköintipaikat sijaitsevat kaupungin palvelukeskittymien sekä joukkoliikenteellä saavutettavien solmukohtien yhteyteen. Maksullisuuden tavoitteena on muun muassa vapauttaa pysäköintipaikkoja palveluissa asiointiin, helpottaa pysäköintipaikan löytymistä ja hyödyntää digitalisoitua tietoa pysäköintitapahtumista liikennesuunnittelun välineenä.

Maksullisuus on voimassa arkisin kello 8-20 sekä lauantaisin kello 8-18. Maksulliset pysäköintipaikat on jaettu kahteen maksuvyöhykkeeseen. Vyöhykkeellä 1 pysäköinti maksaa kaksi euroa tunnilta ja vyöhykkeellä 2 pysäköinti maksaa yhden euron tunnilta.

Pysäköintimaksun voi suorittaa matkapuhelimella: sovelluksella, tekstiviestillä tai soittamalla. Vyöhykemaksun lisäksi maksettavaksi tulee maksutapakohtainen palvelumaksu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.