Raportti: Helsingin vaarallisin risteys on Itäkeskuksessa

Vanhanlinnantien ja Kehä I:n risteys vuonna 2019

Helsingin onnettomuusalttiimmat risteykset vuosina 2015-2019 sijaitsivat Kehä I:n ja Itäväylän risteyksessä sekä pääkaduilla kuten Mannerheimintiellä ja Mäkelänkadulla.

Merkittävimmät onnettomuuskeskittymät sijaitsevat risteysalueilla.

Itäkeskuksen kohdalla on iso punainen pallukka kartalla, joka havainnollistaa liikenneonnettomuuksien lukumääriä Helsingissä.

Itäkeskuksen ympyrä on suurin koko kaupungissa. Ympyrän halkaisija kuvaa risteyksen keskipisteestä 50 metrin säteellä tapahtuneiden onnettomuuksien määrää.

– Lukumääräisestä eniten onnettomuuksia on tapahtunut Itäväylän, Kehä I:n ja Meripellontien risteyksessä, jossa on sattunut yli 40 onnettomuutta vuosien 2015-2019 aikana, kerrotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa tuoreessa raportissa ”Liikenneonnettomuudet Helsingissä”.

Tarkaksi lukumääräksi ilmoitetaan 43 onnettomuutta.

Kehä I:n, Itäväylän ja Meripellontien risteys on myös onnettomuuksien vakavuusasteen perusteella pahin risteys koko Helsingissä.

– Vaarallisimmaksi risteykseksi nousee selkeästi Itäväylän, Kehä I:n ja Meripellontien risteys, jossa on sattunut 12 henkilövahinko-onnettomuutta viiden vuoden aikana.

Itäkeskuksesta löytyy toinenkin melko paha paikka. Kehä I:n länteen vievän kaistan ja Vanhanlinnantien risteyksessä mitattiin vuosina 2015-2019 yhteensä 27 liikenneonnettomuutta. Kehä I:n itään vievän ajorampin ja Itäkadun risteyksessä oli puolestaan 22 liikenneonnettomuutta.

Toiseksi eniten onnettomuuksia, 36 kappaletta, on Helsingissä kirjattu Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksessä Vallilassa sekä Tukholmankadun ja Topeliuksenkadun risteyksessä Meilahdessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.