Laura kaipasi irtiottoa arjesta – perusti ilmaisen käsityökerhon

Käsityöt ovat olleet Lauran intohimo jo pienestä pitäen.

Kahden lapsen äiti Laura Särösalo perusti Leppävaaraan ilmaisen käsityöpajan. Käsityöt ovat olleet Lauran intohimo jo pienestä pitäen. Hän arvelee innostuksen käsitöitä kohtaan olevan hänen isoäitinsä peruja.

Lauralla on kaksi lasta, 5-vuotias tytär ja 11 kuukautta vanha poika. Viimeisimmän lapsen myötä Särösalo on viettänyt melko paljon aikaa kotona omasta tahdostaan, mutta hetki sitten nainen perusti käsityöpajan. Mistä idea käsityöpajan perustamiseen syntyi?

– Huomasin Facebookista, että Suviniityn päiväkerhotiloissa on ompelukerho ja menin käymään siellä. Tykästyin siihen heti ensimmäisella kerralla, mutta valitettavasti paikka oli minulle hieman liian kaukana, Laura aloittaa.

– Juttelin muiden äitien kanssa ompelusta ja tällaisesta käsityöpajasta ja pian päätin perustaa sellaisen itse.

Aluksi kerho kokoontui Sellon kirjaston tiloissa, mutta jatkossa käsityöpaja järjestetään Leppävaaran asukaspuiston tiloissa. Käsityöpaja järjestetään siellä joka toinen tiistain. Jos kysyntää on jatkossakin tarpeeksi, niin vuodenvaihteen jälkeen he saavat tilat käyttöönsä joka tiistai.

– Kerho järjestetään klo 17.00-20.00, jotta mahdollisimman moni pääsee paikalle. Haluan, että tämä kerho on ihmisille paikka, jossa voi ottaa irtioton arjesta. Paikalle voi tulla vaikka ihan vaan juomaan teetä, jos haluaa. Tarkoitus on, että vanhemmat pääsevät viettämään aikaa ilman lapsiaan ja tästä syystä kerho on tarkoitettu vain aikuisille, Laura summaa.

Tiloihin mahtuu kerrallaan noin 25 henkilöä ja osallistujat valitaan aina ilmoittautumisjärjestyksessä. Laura haluaa, että käsityöpaja on rento harrastus, josta ei tarvitse kantaa huolta.

– Tarkoitus on, että ihmiset voivat tulla ja mennä miten haluaa. Ainoa mitä toivon on, että ihmiset ilmoittavat, jos he eivät pääsekään paikalle. Tällöin heidän paikkansa voidaan antaa seuraavalle ilmoittautuneelle.

Useat vanhemmat ovat kertoneet Lauralle, että he haluaisivat osata tehdä lapsilleen vaatteita. Laura onkin luvannut opettaa käsityöpajan aikana lastenvaatteiden tekoa. Käsityöpajalla voi siis virkata, ommella, kaavoittaa ja touhuta oikeastaan mitä huvittaa ja täysin omaan tahtiin.

– Yleensä me keskustellaan ompelukerhon aikana miehistä, lapsista ja vaikka sun mistä ja joskus touhutessa huomaakin, että on vahingossa ommellut etukappaleen sinne missä takakappaleen kuuluisi olla. Eihän siinä sitten muuta kuin purkamaan, ei se niin vakavaa ole, Laura kertoo naureskellen.

Jos käsityöpaja innostaa, niin kannattaa liittyä Lauran ylläpitämään Avoin käsityökerho -ryhmään Facebookissa.

Toimittaja, Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.