Leppävaaran kupeeseen suunnitteilla tornihotelli ja liikekeskus

Espoon Perkkaalle, Leppävaaran kupeeseen, on suunnitteilla hotelli, uusi liike- ja liikuntakeskus, toimistoja sekä asuntoja. Hatsinanpuistoksi nimetyn alueen toiminnot tulevat täydentämään Leppävaaran keskustan nykyisiä kaupallisia palveluita ja tarjoamaan lähipalveluita Perkkaan ja Vermonniityn asukkaille. Kokonaisuudessa on rakennusoikeutta noin 100 000 kerrosneliömetriä.

Hatsinanpuisto sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Perkkaantien, rautatien, Kehä I:n ja Perkkaanpuronkujan rajaamalla alueella, josta on matkaa Leppävaaran asemalle vain 300 metriä. Raide-Jokeri parantaa valmistuttuaan yhteyksiä entisestään.

Hatsinanpuistoon rakennetaan koteja kolmellesadalle asukkaalle

– Hatsinanpuistosta tavoitellaan kaupunkikuvallisesti vahvaa arkkitehtonista kokonaisuutta kuitenkin siten, että rakennukset ovat ilmeeltään erilaisia toiminnoista riippuen.Keskustakortteliin ja korkeampien toimistorakennusten ja asuinrakennusten väliin rakennetaan matalampi liikekeskus, jonka ylimmät kerrokset on varattu liikuntatilaksi. Hotelli nousee Perkkaantien varteen maamerkiksi. Vermon asuinalueen lähelle puolestaan on suunniteltu koteja kolmellesadalle asukkaalle, kertoo Leppävaaran aluearkkitehti Tiina Piironen.

Alueelle halutaan vetovoimaisia isoja tiloja vaativia myymälöitä ja erikoiskauppoja, joissa voi myydä liikunta- ja vapaa-ajan palveluita ja tuotteita.

Monikonpuron puro- ja puistoalueesta tehdään Perkkaan identiteettiä vahvistava kaupunkilaisille avoin kokonaisuus. Monikonpuron varrelle toteutetaan Hatsinanpuiston vehreä kaupunkimainen sydän kahvila- ja ravintolapalveluineen, josta pääsee kevyen liikenteen reittiä pitkin aina Laajalahden rantaan saakka.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Hatsinanpuiston asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymistä nähtäville kokouksessaan 25. huhtikuuta.