Suomen ensimmäinen mandariinikiinaksi opetusta tarjoava päiväkoti aukeaa Lauttasaareen

Lauttasaaren metroaseman läheisyyteen avataan elokuussa englanninkielinen päiväkoti Little Heroes, joka tarjoaa ensimmäisenä päiväkotina Suomessa säännöllistä mandariinikiinan opetusta.

Little Heroes noudattaa suomalaista varhaiskasvatussuunnitelmaa ja toiminnan tärkeimpänä perustana on antaa jokaiselle lapselle mahdollisuus luovuuteen ja yksilölliseen oppimiseen.  Päivittäinen toiminta järjestetään englanniksi. Lisäksi päiväkodissa järjestetään säännöllisesti mandariinikiinan ja suomen kielen kerhoja, joten se vastaa etenkin kiinalaistaustaisten suomalaisperheiden tarpeisiin. Yhtä hyvin se sopii Suomeen muuttaneille perheille, jotka toivovat lastensa oppivan myös suomea tai suomalaisperheille, jotka toivovat lapsensa oppivan kieliä pienestä pitäen.

Mandariinikiinan kieltä opettavaa päiväkotia ei ole aiemmin löytynyt, ja siitä lähti ajatus Little Heroesin perustamisesta.

– Etsin lapsilleni päivähoitopaikkaa muutamia vuosia sitten ja toivoin, että löytäisin päiväkodin, jossa he voisivat oppia mandariinikiinaa. Olin hieman hämmästynyt, ettei tällaista löytynyt pääkaupunkiseudulta, onhan mandariinikiina kuitenkin maailman puhutuin kieli, sanoo Jenny Law, toinen päiväkodin perustajista.

Law on itse kasvanut Suomessa, ja puhunut vanhempiensa kanssa kiinaa ja kavereidensa kanssa suomea.

Little Heroesin taustalla on toimiva liiketalouden ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten tiimi. Toimitusjohtaja Jenny Law on työskennellyt lähes kymmenen vuotta kansainvälisissä taloushallinnon tehtävissä Lontoossa. Suomeen palattuaan hän on johtanut menestyksekkäästi perheyritystään. Little Heroesin pedagogisena johtajana toimii Annika Hätönen, jolla on yli 15 vuoden kokemus varhaiskasvatuksesta. Hätönen on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, ja hän vastaa päiväkodin päivittäisestä toiminnasta sekä yksilöllisten varhaiskasvatussuunnitelmien laatimisesta lapsille yhdessä heidän vanhempiensa kanssa.

Little Heroesin päivittäisessä toiminnassa korostuu leikin kautta oppiminen.

– Leikki on keskeinen osa tapaamme toimia lasten kanssa. Tilamme on suunniteltu houkuttelemaan lapsia tutkimaan ja käyttämään omaa mielikuvitustaan turvallisessa ja mukavassa ympäristössä. Jokainen huoneemme on suunniteltu erilaisten aktiviteettien, kuten tieteen, taiteen ja liikunnan mukaan, Hätönen kertoo.

Little Heroes on mukana Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen kokeilussa tiedekasvatuksesta varhaiskasvatuksessa, joten lapset pääsevät myös osaksi viimeisintä tiedekasvatusta.

Päiväkoti on yksityinen ja tarkoitettu pääasiassa 3 – 5-vuotiaille lapsille.

– Myös pienempien lasten vanhemmat voivat toki hakea lapselleen hoitopaikkaa, varsinkin jos sisarukset halutaan samaan päiväkotiin, Hätönen sanoo.

Päiväkotiin otetaan 29 lasta ja toiminta alkaa elokuussa.