Hulppea kauppakorkeakoulun uudisrakennus on avattu Otaniemessä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun toiminta on alkanut Otaniemessä sijaitsevassa uudessa rakennuksessa 18. helmikuuta.

Kauppatieteiden maisteri- ja tohtoriopetus järjestetään uusissa tiloissa 25. helmikuuta alkaen. Uusi rakennus sijaitsee osoitteessa Ekonominaukio 1.

– Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä on ainutlaatuinen yhteistyön keskus, joka yhdistää tieteen ja taiteen, tekniikan ja talouden. Kauppakorkeakoulun tutkijat ja opiskelijat ovat olleet aktiivinen osa tätä innovaatioekosysteemiä jo vuosia. Uskon yhteistyön tiivistyvän entisestään, kun kauppakorkeakoulu toimii samalla kampuksella muun Aalto-yhteisön kanssa, sanoo Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä.

Aalto-yliopiston hallitus päätti vuonna 2016 sijoittaa kaikki yliopiston ydintoiminnot Otaniemen kampukselle. Kauppakorkeakoulun toiminnot on siirretty Otaniemeen pääosin Helsingin Etu-Töölöstä, joskin sinne tulee myöhemmin Aalto-yliopiston johtamiskoulutusta tarjoava Aalto University Executive Education. Taiteen ja suunnittelun opetus on muuttanut Otaniemeen Helsingin Arabianrannasta.

Otaniemen kampusalueella uuden nelikerroksisen rakennuksen nimi on Kauppakorkeakoulu, ja avajaisia vietetään toukokuussa 2019. Rakennuksen katutasossa sijaitsevat ravintola Arvo, kahvila Kylteri sekä suurin osa opetustiloista. Muut opetustilat, opiskelijoiden tilat, kokous- ja ryhmätyötilat sekä laitosten tilat sijaitsevat ylemmissä kerroksissa.

Pohjakerroksen pääaula. Kuva: Mika Huisman / Aalto-yliopisto