Leppävaaraan valtava taideteos muovisuikaleista

Eri puolilla Espoota on kesäkuussa järjestetty kaupunkilaisille suunnattuja työpajoja, joissa on uurastettu Leppävaaraan elokuussa pystytettävän kaupunkitaideteoksen parissa.

Kaupunkitaideteoksen nimi on Lintukato ja se on tilapäisesti esillä Leppävaaran Viaporintorilla 29.8-1.9. Taideteos liittyy Espoo-päivän juhlallisuuksiin.

Suunnitelman mukaan Lintukato koostuu tuhansista kierrätysmuovin suikaleista, jotka sidotaan tupsuiksi ja kiinnitetään vaijereihin. Espoo-päiväksi Viaporintorille nouseva jättimäinen teos muodostaa kadunpätkän ylle valolla ja varjoilla leikittelevän katon.

Teoksen suunnitelleen taiteilijoiden mukaan teos on muistomerkki jo kaikille menetetyille lintulajeille ja yhteinen ponnistus muistuttamaan jäljellä olevien lintulajien suojelemisen tärkeydestä. Katutaiteen pioneerit Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen haluavat yhdessä espoolaisten kanssa ottaa kantaa lintujen puolesta ja samalla luoda upean tilallisen kokemuksen.

Taideteoksen tekemiseen espoolaisilla oli mahdollisuus osallistua muun muassa Sellon kirjastossa ja lasten kulttuurikeskus Aurorassa. Taideteoksen koordinoinnista vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.