Leppävaaraan suunnitteilla Sellon laajennus ja kattopuutarha

Havainnekuvassa näkyy kauppakeskus Sellon laajennus bussiterminaalin ylle, uudistuva Viaporintori ja uusi pysäköintilaitos radan varressa. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helin & Co

Leppävaaran keskuksen kehittämisen ensimmäinen vaihe on tarkoitus käynnistää kauppakeskus Sellon laajennuksen ja uuden pysäköintilaitoksen mahdollistavan asemakaavan myötä.

Asemakaavan muutosehdotuksen mukaan junaradan eteläpuolella, Leppävaaranaukiolla sijaitseva bussiterminaali saa katteen, kun kauppakeskus Sello laajenee bussiterminaalin ylle.

Laajennus käsittää 10 000 kerrosneliömetriä uutta palvelu- ja liiketilaa sekä kattopuutarhan palveluineen. Kulkuyhteydet bussiterminaalista laajennettuun kauppakeskukseen ja pysäköintiin rakennetaan esteettömiksi.

– Sellon laajennusosan katolle on suunniteltu kattopuutarha ja kahviloita. Myös Sellon toisen kerroksen tasolla olevaa Viaporintoria elävöitetään, kertoi tiedotteessa aluearkkitehti Tiina Piironen Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksesta.

Liiketilalaajennuksen länsipuolelle, aivan rataan kiinni on suunnitteilla noin 330-paikkainen Rataparkki-pysäköintilaitos.

Uusi pysäköintilaitos kytketään ajoyhteydellä tulevaan laajennukseen, nykyiseen kattopysäköintiin sekä maanalaiseen pysäköintilaitokseen siten, että tehokas pysäköintikokonaisuus mahdollistaa sujuvan läpiajon.

Sellon laajennus ja pysäköintilaitos sovitetaan yhteen Espoon kaupunkiratahankkeen kanssa, jossa Helsingin ja Leppävaaran välistä kaupunkirataa jatketaan Kauklahteen.

– Uudistus lisää Sellon kaupallista vetovoimaa ja tuo laadullisia parannuksia bussiterminaalin käyttäjille, kun odotustilat saadaan säältä suojaan, kertoi projektijohtaja Mika Rantala.

Leppävaaran keskuksen kehittäminen jatkuu radan pohjoispuolella. Kaupunki järjestää myöhemmin syksyllä käynnistyvän kansainvälisen kaksivaiheisen ideakilpailun Leppävaaran keskuksen kehittämisestä.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi ehdotuksen radan eteläpuolisen asemakaavan muutokseksi kokouksessaan 28.9.2022. Sen jälkeen ehdotus etenee kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi. Kaava on ollut nähtävillä osana Leppävaaran keskustan kaavamuutosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.