Asunnottomien yötä vietettiin eri puolilla Espoota

Kuvituskuva.

Valtakunnallista Asunnottomien yö -tapahtumaa vietettiin myös eri puolilla Espoota 17. lokakuuta.

Espoon asunnottomien yössä oli mukana toimijoita muun muassa järjestöistä, seurakunnista ja Espoon kaupungin yksiköistä sekä opiskelijoita Omniasta.

Espoon keskuksessa pidettiin kaksi tapahtumaa.

Kohtaamispaikka Askel ja Emy ry järjestivät Pappilantiellä makkaranpaistoa, keittotarjoilun ja musiikkiesityksiä. Ennakkotietojen mukaan tapahtumassa jaettiin hygieniatarvikkeita ja vaatteita. Espoon aikuissosiaalityön asumisneuvoja oli tavattavissa ja työvalmentajaopiskelijoita Omniasta oli paikalla.

Espoon keskuksen toisessa tapahtumassa kansainvälinen olohuone Trapesa järjesti Asunnottomien yön paneelikeskustelun.

Espoonlahdessa Asunnottomien yö -tapahtuma järjestettiin kauppakeskus Lippulaivan luona.

Lippulaivan kirjastossa jaettiin hernekeittoa, ja pihalla oli lettujen paistoa. Etukäteistietojen mukaan tapahtumassa jaettiin neuleita ja Partioaitan keräyksestä saatuja takkeja.

Järjestöt esittelivät toimintaansa monitoimitila Salongissa ja Digitukea oli saatavilla yhteisökeittiö Kapyysissa. Asumisneuvoja sekä talous- ja velkaneuvoja olivat tavattavissa.

Ennakkotietojen mukaan tapahtumia oli myös Leppävaarassa, Järvenperässä, Matinkylässä, Olarissa ja Tuomarilassa.

Asunnottomien yö täytti nyt 20 vuotta, sillä Asunnottomien yötä on vietetty Suomessa vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivä.

Espoon kaupunki tiedotti ennen tämänvuotista Asunnottomien yötä, että Espoossa oli marraskuussa 2021 kaikkiaan 528 asunnotonta, joista 434 oli yksin eläviä. Kaupunki pohjaa tietonsa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara:n tilastoon.

Asunnottomien määrä on hieman kasvanut Espoossa vuodesta 2020.

– Yksin elävistä pitkäaikaisasunnottomia (asunnottomuus kestänyt yli vuoden, tai ollut toistuvaa viimeisen kolmen vuoden aikana) on 154. Naisia asunnottomista oli 92, nuoria 103 ja maahanmuuttajataustaisia 108. Asunnottomia pariskuntia ja perheitä Espoossa oli 31 ruokakuntaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.