”Legotaloissa” käydään koulua aiottua pidempään – peruskorjaukset viivästyneet

Värikkäät legotaloja muistuttavat koulut ovat tuttuja näkyjä Espoossa, esimerkiksi Suvelassa ja Viherlaaksossa. Lasten opiskelu näissä väliaikaisiksi tarkoitetuissa legotaloissa jatkuu odotettua pitempään sillä Kirstin ja Viherlaakson koulujen peruskorjausten valmistuminen on viivästynyt.

Ainakin Kirstin koulussa värikkäistä evakkotiloista käytetään nimitystä Legotalo.

-Kirstin koulun varsinainen koulurakennus on peruskorjauksessa. Koulu toimii peruskorjauksen ajan oman koulun tontille rakennetussa siirtokoulutilassa ”Legotalossa”, kerrotaan Kirstin koulun nettisivulla.

Suvelassa sijaitsevan Kirstin koulun peruskorjaus on viivästynyt joitakin kuukausia. Kesällä 2017 korjaustyömaalla vanhassa koulurakennuksessa riehui tulipalo, joka aiheutti suuria vahinkoja. Peruskorjaus oli tuolloin alkamassa, ja uutta koulurakennusta ryhdyttiin tekemään olemassa olevien perustusten varaan.

Viherlaakson koulun ja lukion rakennustyöt ovat käynnissä koulun vanhimmassa osassa kesällä 2017 myönnetyn rakennusluvan mukaisesti. Tällä hetkellä työskennellään rakennuksen julkisivujen ja vesikattotöiden sekä sisäpuolella rakennuksen lattiatöiden parissa. Valituksista johtuen koulun valmistuminen kuitenkin viivästyy.

Koulun uudelleen rakennettavien tilojen rakennustyöt eivät ole päässeet käyntiin koska keväällä 2018 myönnetystä rakennuslupaa edeltäneestä asemakaavan poikkeamispäätöksestä on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen.

-Rakennusluvan mukaisia töitä ei voida aloittaa ennen kuin poikkeamispäätös on lainvoimainen. Tästä syystä koulun valmistumisaika viivästyy. Arvion mukaan koulun valmistuminen viivästyy vähintään kuudella kuukaudella, mutta mahdollisesti pidempäänkin. Tällöin koulun luovutus opetuskäyttöön tapahtuisi aikaisintaan loppuvuodesta 2020, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Rakennustöiden lisäksi Viherlaakson koulun työmaalla on ollut käynnissä purkuluvan mukaisesti vanhan rakennuksen purku sekä kesän aikana käynnistynyt maanrakennustyö.

Hankkeeseen kuuluu myös nykyisen tilapäiskoulun paikalle rakennettava liikuntahalli sekä ulkoliikuntapaikat, jotka rakennetaan opetustilojen käyttöönoton jälkeen.