Asukkaiden viihtyvyyttä parannetaan Kalasatamassa taiteella ja tapahtumilla

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Pitkän rakentamisvaiheen aikana järjestettävien kaupunkitapahtumien tarkoituksena on parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka avulla toteutetaan sekä pysyvää että väliaikaista taidetta ja tapahtumia.

Helsingin kaupunki on valinnut vuonna 2018 rahoitettaviksi tapahtumiksi Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhlan, Kalasataman asukasyhdistyksen asukasjuhlan, Red Nose Companyn Kalasataman Kulttuuripilkin ja Susanna Leinonen Companyn Kalasatama in motion -hankkeen. Tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

Valon juhla valaisee Kalasataman

Teatteriryhmä Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla -tapahtuma tuo Kalasatamaan tulitaideteoksen ja tuliteatteria perjantaina 28.9. Tapahtumaan kuuluu Toiveiden taivas -tuliteatteriesitys ja yhteisöllinen tulitaideteos, joka valaisee illan lukuisilla ulkotulilla ja esittelee Maria Baric Companyn tuliteatterinukkeja. Lisäksi ennen esitystä yleisölle on auki työpajapiste.

Palkittu Maria Baric Company on helsinkiläinen visuaalisen teatterin ammattilaisryhmä, joka yhdistää Toiveiden taivas -teoksessaan musiikkia, teatteria, tulta ja sirkusta. Käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Kalevalan syntytavasta.