Kirkko-oppaat esittelevät Espoon tuomiokirkkoa kesäkävijöille

Kirkko-opas Olivia Lerche. Kuva: Agneta Gestrin.

Espoon keskuksessa sijaitsevaan Espoon tuomiokirkkoon voi kesäarkipäivisin tutustua maksuttoman kirkko-oppaan johdolla.

Espoon tuomiokirkko on yksi maamme sadoista tiekirkoista. Kirkon Tapulikahvilassa voi hengähtää hetken vaikkapa kahvista nautiskellen. Kirkko-oppaat ovat niin ikään valmiina esittelemään kohdetta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Espoon tuomiokirkko tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, kiehtovaa paikallishistoriaa ja mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi omien ajatustensa pariin.

Kirkko-opas Olivia Lerche on ensimmäistä kesää töissä keskiaikaisessa Espoon tuomiokirkossa.

Päivittäin kirkossa käy kymmeniä vierailijoita.

– Tervehdin kaikkia tulijoita ja otan kontaktin, jos he vaikuttavat olevan kiinnostuneita kirkosta. Osa kävijöistä sanoo, että he ovat erityisesti halunneet nähdä tämän kirkon, koska se on vanha ja komea ja siellä on hienoja keskiaikaisia maalauksia holveissa, hän kertoo.

Olivia Lerche ei itse tiennyt kovin paljon Espoon tuomiokirkosta, ennen kuin aloitti kirkko-oppaana.

– Sain perinpohjaisen opastuksen etukäteen. Olen lukenut myös paljon kirkkoa käsittelevää aineistoa.

Olivia Lerche kertoo, että hän aloittaa opastuksen kirkon sisältä, ja seuraa reittiä, joka kuvaa kirkon vaiheita.

Vierailijoita kiinnostaa erityisesti kirkon historia ja sen restauroinnit. Usein he myös kysyvät 1500-luvulta peräisin olevasta krusifiksista.

Espoon tuomiokirkko osoitteessa Kirkkopuisto 5 on avoinna tiekirkkona ja oppaat ovat paikalla 6.6.–5.8. arkisin kello 11–16.30. Tapulikahvila on avoinna arkisin kello 12–16. Kahvilan tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen.

Kesäsunnuntaisin Espoon tuomiokirkkoon voi mennä kuuntelemaan Suvisunnuntain iltamusiikkia kello 19 alkavissa konserteissa. Niihin on vapaa pääsy. Kirkko on myös Urkuyö ja aaria -festivaalin konserttiareena. Festivaalin konsertit soivat kesätorstaisin kello 21 alkaen. Nämä konsertit ovat maksullisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.