Virtuaalifestari vie lapset avaruusseikkailulle Espoossa

Lasten museofestarit, Sisidisko. Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius. Kuva: Ella Tommila / EMMA

Lasten museofestarit on tänä vuonna täysin virtuaalinen. Lasten museofestarit pidetään 6.-7.maaliskuuta 2021 ja teemana on Avaruusseikkailu 2021.

Maksuton tapahtumaviikonloppu on suunnattu 4-10-vuotiaille lapsille ja heidän kanssaan seikkailuun lähteville aikuisille.

Lasten museofestarit koostuu festarilähetyksistä ja työpajoista. Suorissa festarilähetyksissä nähdään muun muassa Vuokko Hovatan ja Kalle Chydeniuksen luotsaama Sisidisko sekä vatsastapuhuja Sari Aallon Kosminen Show. Työpajavideoiden parissa voi puuhata koko viikonlopun osoitteessa lastenmuseofestarit.fi.

Kapteeni Futuro on aluksellaan tuonut avaruudesta mukanaan kosmiset kaverinsa, jotka ilahduttavat festarivieraita musiikkiesityksillä ja työpajoilla. Viikonlopun aikana nähdään neljä festarilähetystä, joiden lisäksi lastenmuseofestarit.fi-sivusto täyttyy avaruusseikkailuun kutsuvasta tekemisestä. Sen parissa voi puuhata juuri silloin, kun perheen avaruusmatkailijoille sopii.

Työpajoissa hyödynnetään kotoa löytyviä tarvikkeita ja kuvataan oma lelu painottomalla avaruuslennolla, tarkkaillaan tähtiä itsetehdyillä kaukoputkilla sekä opitaan mittaamaan aikaa leikkisästi.

– Ennen kuin Sisidiskon musiikkiesitys Diskoraketti laittaa jalat vipattamaan, lämmitellään festivaaliväki liikkeelle avaruusseikkailusadulla, jonka kertoo kartiplaneetalta saapunut Töt, kerrotaan Espoon modernin taiteen EMMAN tiedotteessa.

Lasten museofestareita järjestävät yhdessä Näyttelykeskus WeeGeen toimijat: Espoon modernin taiteen museo EMMA, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Kellomuseo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä sekä Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut. Yhteistyössä ovat mukana Espoon kuvataidekoulu sekä lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Tapahtumaa sponsoroi Vahanen-yhtiöt.

Kapteeni Futuro. Kuva: Ella Tommila / EMMA

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.