Jopa yli 5600 espoolaista vaatii Träskändan kartanon pelastamista

Kuva: Museovirasto Musketti

Peräti 5788 henkilöä on allekirjoittanut kuntalaisaloitteen, jossa esitetään Träskändan kartanon pelastamista kuntalaiskäyttöön. Träskändan kartano sijaitsee Lippajärven ja Järvenperän rajalla. Kuntalaisaloitteen tekijöiden mukaan lähes kaikki allekirjoittajista ovat espoolaisia, sillä vain 141 allekirjoittajaa on ulkopaikkakuntalaisia.

Träskändan Kartanon ystävät ry kertoo tiedotteessaan tehneensä käsittämättömän suuren työn hakiessaan aloitteelle kannatusta vapaaehtoisvoimin.

Kuntalaisaloitteessa muun muassa vaaditaan, että Träskändan kartano kunnostetaan ja pidetään avoinna kuntalaisille. Kaikkien kartanon tilojen ei tarvitse olla kuntalaisten jatkuvassa käytössä.

-Kaiken ikäisillä kuntalaisilla on pääsy pääovista kartanon sisätiloihin viettämään aikaa omaan yhteisölliseen olohuoneeseensa.

Aloitteen mukaan kulttuurihistoriallinen kartano pitää säilyttää Espoon kaupungin hallinnoimana. Kuntalaisille osoitetut tilat kartanossa olisi hyvä olla kuntalaisille avoimia tiloja oleskelulle, leikille, työpajoilla, taidenäyttelyille ja erilaisille tapahtumille.

Espoolaisista hyvin monet näkevät historiallisen kartanon ulkoilun mahdollistajana. Kartanolla pitäisi olla vähintään wc ja kahvila, jotka olisivat avoimia kaikille. Kuntalaisille tehtyjen kyselyjen perusteella erityistä kannatusta sai omatoimikirjasto sekä mahdollisuus järjestää taidetapahtumia.

-Kartano ja sen puisto tarjoavat tilaa, jossa kuntalaiset voivat järjestää omia tapahtumia, kunhan ne ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Aloitteessa kerrotaan, että kartanon kuntalaiskäyttö edistäisi Espoon kulttuurin ja luonnon moninaisuutta. Lisäksi hankkeella lisätään asuinalueen sosiaalista koheesiota, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kuntalaisten omanarvon tuntoa. Kaupunkilaisten yhteinen olohuone edistäisi yhteisöllistä kaupunkikulttuuria.

Suosittu kuntalaisaloite on luovutettu Espoon kaupunginvaltuustolle, joka käsittelee aloitetta myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.