Innovaatiokilpailun voitot jaettiin Espoossa

0
44
Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun 2021 voittajat yhteiskuvassa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ja muiden kilpailun järjestäjien kanssa. Kuva: Janne Ketola / Espoon kaupunki

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun molempien sarjojen voitot jaettiin tänä vuonna kahden innovaation kesken.

Innovaatiot-sarjan voittivat kaupungin opiskeluhuollon asiantuntijan kehittämä ”Dialogisuuspuu” sekä avokuntoutus- ja terveysasematoiminnan ideoima ”Kuntoutustarpeen arviointi osana terveysasemien pitkäaikaissairaiden määräaikaistarkastuksia”. Kumpikin voittajatiimi sai 5 000 euron palkinnon.

”Dialogisuuspuu” on väline, joka innostaa koulujen opettajia ja oppilaita pohtimaan käytännön vuorovaikutustaitoja yhdessä, tarinallisin ja pelillisin keinoin.

Toinen Innovaatiot-sarjan voittaja on Espoon kaupungin avokuntoutus- ja terveysasematoiminnan kehittämä uusi toimintapa, jossa terveysasemien hoitajat arvioivat pitkäaikaissairaiden asiakkaiden toimintakykyä osana hoitoa, määräaikaistarkastusten yhteydessä.

Potentiaaliset innovaatiot -sarjan voiton jakoivat ”Varhainen lastenpsykiatrinen tuki ongelmien ennaltaehkäisijänä neuvolassa ja varhaiskasvatuksessa” sekä ”Mielenterveystalo-neuvontapiste”. Molemmat voittajat saivat 3 000 euron palkinnon.

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestettiin tänä vuonna 10. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi kilpailu avattiin kaupungin oman henkilöstön lisäksi myös yrityksille.
Finaaliin yltäneissä hakemuksissa korostui verkostomainen yhteistyö, lasten ja nuorten hyvinvointi, ennaltaehkäisevän työn merkitys ja osallisuus.

Hakemuksia kilpailuun tuli yhteensä 16. Yrityksiltä tuli kahdeksan ja henkilöstöltä kahdeksan hakemusta.

– Hienoa, että myös yritykset lähtivät innolla mukaan kilpailuun. Onnistumme palvelujen uudistamisessa, kun teemme sitä yhdessä kumppaneidemme kanssa, kertoi tiedotteessa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.