Sisäilmaongelmista kärsinyt Kivenlahden kirjasto muuttaa Espoonlahteen

Kivenlahden kirjasto saa korvaavat uudet tilat kauppakeskus Pikkulaivaan. Kirjasto avataan siellä 14. huhtikuuta.

Pikkulaivan uuden kirjaston koko on noin viidesosa Kivenlahden kirjaston nykyisistä tiloista, tiedotti Espoon kaupunki helmikuun puolivälissä. Tilaan mahtuu varausten noutopiste, lehtikokoelma ja suppea kokoelma sekä lasten- että aikuisten aineistoa. Pikkulaivan uudessa kirjastotilassa on myös kaksi pientä työskentelytilaa asiakkaille.

Kirjastoauton Pikkulaivan pysäkki jää pois 15. huhtikuuta alkaen, mutta tiistain pysäkkiajat Aalto 2:ssa ja terveyskeskuksen edustalla Meriusva 1:ssä jatkuvat ainakin kevään ajan.

Kirjasto irtisanoo Kivenlahden kirjaston nykyisen tilan vuokrasopimuksen. Kirjasto on ollut suljettuna 22. lokakuuta 2018 lähtien toistuvien sisäilmaongelmien vuoksi. Tilan kuntoon saaminen on epävarmaa, eikä kirjastolle ole ilmoitettu parannussuunnitelmien aikataulua.

Kulttuurilautakunta hyväksyi kokouksessaan 12. helmikuuta Espoonlahden aluekirjaston hankesuunnitelman. Aluekirjasto sijoittuisi uuteen Lippulaivaan. Hankesuunnitelma menee vielä kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoksen, kaupunginhallituksen sekä valtuuston hyväksyttäväksi.