Espoossa rippikouluun 97 prosenttia kirkkoon kuuluvista nuorista

Rippikoulu vetää yhä nuoria Espoossa.

Kirkkoon kuuluvista Espoossa asuvista nuorista 97 prosenttia on ilmoittautunut vuoden 2022 rippikouluihin. Etenkin erikoisriparit vetävät puoleensa.

Espoon seurakuntien rippikouluihin osallistuu ensi vuonna noin 2400 nuorta. Muun muassa erikoisriparit kuten seikkailuripari, pääsiäis- ja lasketteluriparit ovat tulleet nopeasti täyteen.

− Erikoisrippikoulut ja erilaiset teemat kiinnostavat nuoria, jotka haluavat jotain spesiaalimpaa kuin niin sanotun perusriparin. Riparipaikat mahdollistavat monenlaisia luonto- ja liikuntaelämyksiä, jotka innostavat suurta osaa nuorista, kertoo tiedotteessa kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto Espoon seurakunnista.

Espoon seurakuntien rippikouluihin hakee vuosittain joitakin kymmeniä nuoria, jotka eivät kuulu kirkkoon.

− Rippikoululla on edelleen vahva asema nuorisokulttuurissa. Viesti siitä, että rippikoulu on hauska ja mielekäs, kulkee nuorten puskaradiossa. Rippikoulun kehittämiseksi on myös seurakunnissa nähty paljon vaivaa.

Tämän vuoden rippikoululaiset arvioivat rippikoulua Espoossa arvosanalla 9-.

Verrattaessa muuhun Suomeen, Espoon seurakuntien rippikoululaisten vastaukset olivat merkitsevästi korkeammat seuraavissa arvioissa: ”Minulla oli hauskaa”, ”Sain uusia ystäviä”, ”Rippikoulussamme oli hyvä yhteishenki” ja ”Opetustilanteet olivat rippikoulussa mielekkäitä”.

Myös työntekijät raportoivat merkittävästi positiivisemmin hyvän yhteishengen.

− Kun nuori saa vaikuttaa rippikoulun sisältöön, hän kokee myös opetuksen mielekkääksi. Korona-aika näkyy ehkä siinä, että kaipuu yhteen tulemiseen on suuri niin nuorilla kuin aikuisilla.