Espoo siirtää Kajonin koulukuljetuksia toisille yrityksille – syynä reklamaatiot

Vaihdon taustalla on syksyn ajan jatkuneet kuljetusongelmat, joita Kajon ei ole saanut ratkaistua Espoota tyydyttävällä tavalla.

Espoon kaupunki siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat koulukuljetukset kuljetusyritys Kajon Oy:ltä toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen. Asiasta on sovittu yhdessä Kajonin kanssa tällä viikolla käydyissä neuvotteluissa.

Siirto koskee Kilonpuiston, Postipuun, Kuitinmäen ja Niittykummun kouluja ja yhteensä noin 160 lapsen kuljetuksia. Asiasta on ilmoitettu sähköpostitse kuljetettavien lasten huoltajille tänään.

Syynä siirtoon ovat viime viikolla Kajonin kuljetuksista tulleet uudet reklamaatiot, joiden mukaan yrityksellä on ollut ongelmia yhteydenpidossa kouluun ja huoltajaan esimerkiksi kuljetusten myöhästymisistä. Lisäksi yhdessä tapauksessa kuljettaja ei ole varmistanut, keitä lapsia kyydissä on. Kajonin vastaukset reklamaatioihin eivät ole olleet riittäviä.

Ongelmia ollut pitkin syksyä

Taustalla on syksyn ajan jatkuneet kuljetusongelmat, joita Kajon ei ole saanut ratkaistua Espoota tyydyttävällä tavalla.

– Olemme sopineet Kajonin kanssa, että siirrämme heiltä toisille yrityksille niiden koulujen kuljetukset, joissa on ollut eniten ongelmia. Näin pyrimme varmistamaan sen, että kaikki Espoon koulukuljetukset pystytään hoitamaan sopimuksen mukaisesti, sanoo liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko.

Kaupunki seuraa sopimusehtojen noudattamista ja puuttuu niiden vastaiseen menettelyyn myös jatkossa käyttämällä keinoja, jotka sopimus mahdollistaa. Jos millä tahansa yrityksellä on toistuvasti ongelmia, joita se ei pysty korjaamaan, viimeinen keino on irtisanoa koko sopimus.

Sopimusneuvottelut Kajonilta vapautuvien kuljetusten hoitamisesta ovat kesken, eikä kaupunki voi niitä vielä tarkemmin kommentoida. Kaupunki tiedottaa heti, kun uudet yritykset ovat selvillä.

Kajon vastaa Espoon kaupungin koululaisten ja päivähoitolasten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksista Leppävaaran, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.