Espoonlahden kirkkoherra jakoi piparipusseja bussipysäkillä

Espoonlahden seurakunnan työntekijät jakoivat joulupipareita bussipysäkillä marraskuun lopulla.

Vastaavia tempauksia on pidetty eri puolilla Suomea, mutta harvinaista on, että rivityöntekijöiden lisäksi myös seurakunnan johtaja eli kirkkoherra jalkautuu pipareita jakamaan.

Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen oli mukana jakamassa yhtenä arkiaamuna kello 7-9 joulupipareita Kipparinmäen bussipysäkin tuntumassa.

-Katson olevani kirkkoherranakin työyhteisöni täysivaltainen jäsen ja siten aina samassa rivissä muiden kanssa. Olen tottunut johtamaan joukkoja edestä, siis esimerkilläni. Jalkautuminen on aina mukavaa, mutta valitettavasti hallinto vie aina niin paljon aikaa, ettei kaikkeen haluamaansa ehdi, Jouni Turtiainen kertoo.

-Mukana toisella lähipysäkillä oli kappalaisemme, rovasti Jukka Knuutti. Kaikki kynnelle kykenevät työntekijät ja joitakin vapaaehtoisia oli tuolloin mukana jakamassa pipareita eri puolilla seurakuntamme aluetta, Turtiainen jatkaa.

Turtiaisen mukaan kaikki bussipysäkille aamutuimaan kiiruhtaneet espoolaiset ilahtuivat tempauksesta ja hyvän joulun varhaisesta toivotuksesta piparipussin kera.

-Itse sanoin, että siitä saa työpaikalle tai kouluun aamukahvin ohella oivallista pikkupurtavaa. Muutama kieltäytyi kiireeseen vedoten. He juoksivat bussiin.

-Muutama sanoi olevansa keliaakikko, mutta aggressiivista torjuntaa en havainnut, Jouni Turtiainen kertoo.

Jani Jakonen