25 September, 2018 15:54

PAIKALLISTA KORIPALLOA ESPOOSSA

Koripalloa on Espoossa pelattu pitkään ja pelataan edelleen, vaikka erilaisia seurojen talouteen liittyviä haasteita on nähty vuosikymmenten aikoina. Usein unohdetaan kaiken muun seuroihin liittyvien toimintojen ohella, että pääasia on koripallon pelaaminen ja muut asiat vain tukevat itse pääasiaa. On hieno asia, että Espoossa on seuroja, koska se mahdollistaa, että lapset ja nuoret voivat harrastaa haluamaansa lajia.

Seurakummimme Kari Liimo, yksi Suomen kaikkien aikojen paras koripalloilija mainitsi, ettei hänelläkään olisi ollut aikanaan mahdollista aloittaa koripallon pelaamista, mikäli kustannukset olisivat tätä luokkaa, mitä ne ovat nykyään. Montako Liimon veroista peluria on ja on ollut Suomessa ? Pilkevaara, Möttölä, Rannikko, Koponen, Salin, Markkanen …

Espoon alueilla on omat koripalloseuransa: Leppävaarassa Leppävaaran Pyrintö, Espoonlahdessa Espoo Basket Team, Tapiolassa Tapiolan Honka ja Espoon Keskustassa Suna Basketball Club.

Voidaankin kysyä, voisiko Espoossa asiat olla paremmin, kun joka alueella on oma koripallon erikoisseura ja lapsilla lyhyet matkat seuransa harjoituksiin.

Koripallon erikoisseurat aloittavat syksyllä 2018 pelit, jossa pelaavat 12 – 17 vuotiaat lapset ja nuoret. 12 – 13 vuotiaat omalla ja 14-17 vuotiaat omalla joukkueella. Alueiden koulut ja yritykset tukevat omaa joukkuetta. Kun yhteisö toimii, niin mahdollisuudet ovat mihin tahansa. Olosuhteista eivät asiat ole kiinni.

Nyt voidaan otella koripallomatsien merkeissä Espoon alueiden välillä niin kuin täällä on aina tehty.

Leppävaaran Pyrintö pelaa ottelut Leppävaaran liikuntahallissa, Espoo Basket Team Espoonlahden Urheiluhallissa, Suna BC Kaivomestarin liikuntahallissa. Mikäli Tapiolan Honka ehtii mukaan, pelaa se Summa hallissa.

Leppävaaran Pyrinnön Grand Old Man Kalle Lundsten toteaa , että tämä sopii uusille pelaajille, jotka eivät vielä pärjää jo kauan pelanneiden sarjapeleissä. Lisäksi pelaajien ei tarvitse ostaa lisenssiä.

Espoo Basket Teamin hallituksen puheenjohtaja Jouko Mäkinen pohdiskelee, että tämä on tervetullut lisä liiton tarjoamien sarjojen kylkeen. Tarkoituksena ei ole kilpailla liiton kanssa, vaan tarjota varsinkin matalankynnyksen harrastepelaajille mahdollisuus osallistua itselleen sopivan tasoisiin peleihin.

Suna BC:n seurakummi Kari Liimo toteaa, että paljon potentiaalia on olemassa, joten tällainen portti on hyvä asia.

Paku 10:n toimitusjohtaja Hannu Tiila lahjoitti seuralle peliasut la 23.10.2018 Sunan koulussa harjoitusten yhteydessä ja lahjan vastaanotti hallituksen jäsen Mari Rautanen.

Suna BC ja Esboo Basket Team pelaavat B-poikien avausottelun la 29.9.2018 klo 14.30 Saarnilaakson koulun salissa.

La 13.3.2018 klo 14 – 18 alkaa Lagstadin koulussa korisvuoro, joka jaotellaan 7 – 17 v tytöille ja pojille.

Pallo pussiin ja nimi lehteen !

Teksti: Suna BC:n manageri Esko Koivisto

Valokuva: Suna BC:n arkisto

Päävalmentaja Jonathan Moore (vas), pelaajat Mark, Abivarman, Daniel, toimitusjohtaja Hannu Tiila, hallituksen jäsen Mari Rautanen ja apuvalmentaja Kasperi Koivisto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.