Nuorten syrjäytymisen ehkäisy vaatii monipuolista toimintaa ja yhteistyötä

Koripalloseura Suna BC ja Luona Oy aloittavat yhteistyön nuorten kotouttamisen edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Suna BC on tehnyt jo 10 vuoden ajan teemallaan ”KORIPALLOA VARALLISUUDESTA RIIPPUMATTA ” Espoon köyhimmällä alueella Espoon keskustassa. Yhteisö toimii – Community works.

”Nuorille suunnatut palvelut ja toiminnat ovat yhteyskunnallisesti hyvin keskeisiä. Parhaimmillaan niillä voidaan ehkäistä nuoren syrjäytyminen. Meillä tulee olla tarjota erilaisia matalankynnyksen paikkoja, joissa nuoret pääsevät osalliseksi yhteisöön, joka tarjoaa turvallista ja mielekästä tekemistä sekä tuo merkityksellisyyttä arkeen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa nuori saadaan kiinnitettyä tällaiseen toimintaan, sitä parempi se hänen tulevaisuutensa kannalta on. Suna Basketball Club Oy on hyvä esimerkki kolmannen sektorin toimijasta, joka tarjoaa omalla toiminnallaan nuorille osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia,” sanoo Luonan liiketoimintajohtaja Suvi Salonen.

Suna BC:n toiminnan tulokset ovat olleet rohkaisevia ja toiminta saa nyt lisää vahvistusta yhteistyökumppanuuden myötä sosiaali- ja terveysyhtiö Luonan kanssa. Luonan tehtävä on huolehtia, että ihminen on oikeassa hoidossa tai palvelussa oikeaan aikaan. Toiminnan ytimessä on aina apua tarvitseva ihminen.

Suna BC:n seurakummin, korislegenda Kari Liimon tervehdys:” Kummin tehtävä koetaan yhä merkitykselliseksi. Turvallisen lisäaikuisen läsnäolo on lapselle tärkeämpää kuin lahja.”

Kirjoittaja:

Suna BC:n manageri Esko Koivisto

Valokuvat:

Suna BC:n arkisto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.