Espoon kaupunki perusti Ilmastovahti-palvelun

Ilmastovahti-palvelun avulla espoolaiset voivat seurata, miten kaupunki edistyy ilmastotoimien toteutuksessa.

Espoon kaupunki on ottanut käyttöön Ilmastovahti-palvelun, joka kokoaa Espoon kaupungin ilmastotyön verkkosivustolle. Uuden palvelun perustamisen taustalla on Espoon asettama tavoite olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030.

Ilmastovahdin kautta voi seurata kaupungin asettamien ilmastotoimenpiteiden etenemistä ajantasaisesti.

Toimenpiteet on ilmastovahdissa jaettu viiteen teemaan: energia, liikenne, maankäyttö ja rakentaminen, kiertotalous ja kestävät valinnat sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen.

Jokainen teema jakaantuu edelleen tarkempiin kokonaisuuksiin, jotka koostuvat yksittäisistä toimenpiteistä. Lisäksi ilmastovahdista löytyy yleistä tietoa kaupungin ilmastotyöstä ja -tavoitteista sekä esimerkiksi termipankki.

– Palvelu kehittyy ja täydentyy jatkuvasti. Myöhemmin tänä vuonna julkaistaan vielä kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi, sekä skenaariotyökalu, jonka avulla toimenpiteiden vaikutusta kaupungin vuosittaisiin päästöihin ja hiilineutraalisuustavoitteeseen voidaan havainnollistaa, tiedotti Espoon kaupunki syyskuun 2022 lopussa.

Kaupunki on myös perustanut näyttelyn nimeltään ”Ilmastotekoja – tehdään yhdessä hiilineutraali Espoo”.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa Laajalahdessa 5.10.‒24.11.2022.

Sen jälkeen siihen voi tutustua Entressen, Sellon, Tapiolan ja Lippulaivan kirjastoissa, joissa se on kussakin esillä noin kuukauden ajan.

Näyttelyyn nostetut ilmastonmuutosta hillitsevät toimet on jaettu neljään teemaan: asuminen, liikkuminen, ruoka ja muu kulutus. Lisäksi näyttelyssä avataan ilmastonmuutosta käsitteenä ja kerrotaan, miten Espoossa varaudutaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Ilmastotekoja-näyttely on yksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden tapahtumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.