Asumisoikeustalojen ensimmäinen Joutsenmerkki Espooseen

Lisäksi kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Espoon Asunnot Oy on saanut ensimmäisen Joutsenmerkkinsä.

Karakallioon valmistunut Asuntosäätiön asumisoikeustalo on yksi kolmen kerrostalon kokonaisuudesta, joille kaikille on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki-ympäristömerkki.

Karakalliontie 1 kohteeseen kuuluu kolme NCC:n toteuttamaa 7-kerroksista pistetaloa. Talot käsittävät kaikkiaan 143 ARA-rahoitteista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

Kohde on sekä Asuntosäätiölle että Espoon Asunnoille ensimmäinen Joutsenmerkki-kohde. Lisäksi Karakallioon valmistunut Asuntosäätiön talo on ensimmäinen asumisoikeuskohde Suomessa, jolle on myönnetty Joutsenmerkki, kerrotaan Asuntosäätiön tiedotteessa.

Jotta Joutsenmerkin saa, täytyy kiinteistön täyttää merkin kriteerit aina suunnitteluvaiheesta alkaen.

Joutsenmerkkiä hakiessa rakennushankkeen on täytettävä kaikki pakolliset vaatimukset ja lisäksi kerättävä pisteitä pistevaatimuksista.

Nämä pistevaatimukset ovat valinnaisia toimenpiteitä, joista rakentaja voi kerätä vaaditun pistemäärän haluamallaan tavalla.

Painopisteitä ovat energiatehokkuus, materiaalivalinnat, kemikaalit ja kiertotalous. Ympäristömerkintä Suomi Oy tarkistaa kaikkien vaatimusten täyttymisen ja suorittaa kohteessa aina myös tarkastuskäyntejä.

– Karakalliossa käytetyt rakennusmateriaalit ja niiden sisältämät kemikaalit ovat käyneet läpi Joutsenmerkin tarkan seulan, mikä edistää myös sisäilman laatua. Puutavarahankinnoissa on painotettu kestävää metsänhoitoa. Energialuokaltaan kohde on vaatimusten mukaan A-luokkaa, kertoo Ympäristömerkinnän toimitusjohtaja Riikka Holopainen tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.