Espoon kaupunki korottaa palkkoja

Lastentarhanopettajien palkat nousevat 175 euroa kuukaudessa 1.1.2019 alkaen. Espoo korottaa myös useiden muiden varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmien tehtäväkohtaisia palkkoja. 

– Isoimmat palkankorotukset koskevat varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviä. Espoossa esimerkiksi lastentarhanopettajien uusi tehtäväkohtainen kuukausipalkka 1.1.2019 alkaen on 2 584,62 euroa. Osalla sosiaalityöntekijöistä palkat nousevat noin 163 euroa ja kotihoidon lähihoitajien palkat 55 euroa kuukaudessa, kertoo Espoon kaupungin henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski.

Neuvotteluissa sovittiin lisäksi, että opetusalalla palkankorotukset kohdistetaan erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opettajille. Lisäksi Espoossa jaetaan koulukohtaista kehittämisrahaa, jonka rehtorit voivat jakaa erityisesti kehitystöitä tekeville opettajille.

– Palkantarkistuksia kohdistuu myös moniin muihin tehtäviin ja niillä pyrimme korjaamaan palkkauksellisia epäkohtia. Erityisesti kannamme huolta Espoon kilpailukyvystä työmarkkinoilla, toteaa Sarekoski.

Kaupungin ja henkilöstöjärjestöjen neuvottelutuloksen kustannusvaikutus on noin 6,8 miljoonaa euroa vuodessa.

Kuva: Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.