Espoolaiset Namu ja Nappi saavat sankarikoiran arvonimen

Sankarikoirat Namu ja Nappi Espoosta. Kuva: Kirsi Luoma

Suomen Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle.

Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuun alussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Sankarikoiran arvon saavista koirista novascotiannoutajat Namu ja Nappi asuvat Espoossa.

– Namu ja Nappi lähtivät omistajansa kanssa iltalenkille. Lenkillä koirat alkoivat haistella voimakkaasti eivätkä suostuneet liikkua eteenpäin. Omistaja päästi koirat haistelemaan lisää ja koirat ohjasivatkin hänet kadonneen ihmisen luokse kuusen juurelle, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

– Henkilö ei pystynyt kommunikoimaan ja paikalle soitettiin ambulanssi, joka vei henkilön hoitoon. Koirat osasivat ilmoittaa selkeästi havainnostaan, kiitos niiden pelastuskoiraharrastuksen, ja omistaja osasi lukea koirien eleitä ja antaa niiden johdattaa. Napin ja Namun ansiosta tilanne päättyi hyvin.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.