Kirkkonummella runsaasti asemakaavahankkeita

Kuvituskuva

Kirkkonummella on luvassa suuri määrä asemakaavahankkeita lähivuosina.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi Kirkkonummen kunnan viisivuotisen kaavoitusohjelman kokouksessaan 24. lokakuuta 2022.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavoitusohjelman siten, että vuodet 2023 ja 2024 ovat sitovia ja vuodet 2025-2027 ohjeellisia.

Sitovia asemakaavahankkeita on kolmisenkymmentä. Kaavahankkeet sijoittuvat eteläisen Kirkkonummen, keskisen Kirkkonummen, itäisen Kirkkonummen ja pohjoisen Kirkkonummen alueille.

Osa sitovista kaavahankkeista on jo käynnistetty ja osa on tarkoitus käynnistää vuosina 2023-2024.

– Viisivuotinen kaavoitusohjelma ohjaa Kirkkonummen kunnan maankäytön, liikennejärjestelmän ja kunnallistekniikan suunnittelua. Tavoitteena on johdonmukainen maankäyttö- ja kaavoituspolitiikka, joka tarjoaa sekä kunnan että muiden viranomaistahojen lisäksi kunnan asukkaille ja eri toteuttajatahoille tietoisuuden kunnan maankäytön lähivuosien tavoitetilasta, kerrotaan kunnanvaltuuston päätöksessä.

– Ohjelman laadinnassa on otettu huomioon kunnan strategisten linjausten lisäksi Kurkistus tulevaisuuteen – Kirkkonummen maankäytön kehityskuvan 2040 ja 2060 periaatteet.

Asumisen kaavavaranto on kasvanut Kirkkonummella tähän mennessä ennätyksellisen suureksi, vaikka viime vuosina väestönkasvu on ollut maltillista verrattuna 2000-luvun ensimmäiseen vuosikymmeneen.

– Nyt käsittelyssä olevassa ohjelmassa hankkeiden määrä on liki 30, mikä on määrällisesti suuri kaavoituksen henkilöresursseihin verrattuna. Ehdotus kaavoitusohjelmaksi (vuodet 2023-2027) yhdessä nykyisen kaavavarannon kanssa mahdollistaisivat liki 20 000 asukkaan kasvun Kirkkonummella, todetaan kunnanvaltuuston päätöksessä.

Päätöksessä arvioidaan, että kaikki sitovien vuosien kaavahankkeet eivät etene tavoiteaikataulussa juurikin siksi, että hankkeita on niin paljon kaavoituksen henkilöstön määrään nähden. Erityisesti paljon suunnitteluresursseja edellyttävien osayleiskaavojen edistäminen voi olla haasteellista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.