Kirkkonummelainen Aada saa sankarikoiran arvonimen

Sankarikoira Aada. Kuva: Helen Silfvast-Sonne

Suomen Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle.

Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuun alussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Yksi sankarikoiran arvon saavista koirista asuu Kirkkonummella. Kirkkonummelaisen suursnautseri Aadan toiminta auttoi pelastamaan pahasti kylmettyneen miehen.

– Aada oli iltalenkillä toisen omistajansa kanssa, kun koira itsepäisesti halusi omakotitalon pihalle kielloista ja käskyistä huolimatta. Aada ei antanut periksi vaan istuutui maahan ja tuijotti pihalle. Lopulta Aada sai tahtonsa läpi ja he menivät pihalle, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

– Pihalta löytyi sisävaatteissa pyörätuolissa istuva pahasti kylmettynyt mies ilman kännykkää tai kotiavaimia. Aadan omistaja antoi omat ulkovaatteensa ja kärräsi miehen naapuriin lämpöön. Tämän jälkeen he soittivat hälytyskeskukseen ja lukkosepälle. Aadan toiminnan ansiosta miehelle saatiin apua ajoissa.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.