Ryhmärakennuttamisella asuinkerrostalo Kivenlahteen?

Fira suunnittelee ryhmärakennuttamalla toteutettavaa asuinkerrostaloa, Kivenlahden Kuohua, Espoon Kivenlahteen. Tuleva rakennus on havainnollistettu kuvaan hupulla peitettynä. Kuva: Fira.

Kivenlahteen kaavaillaan ryhmärakennuttamisen mallilla toteutettavaa asuinkerrostaloa.

Rakennusalan palveluyhtiö Fira suunnittelee Kivenlahden Meriusva-kadulle kohdetta, joka yhtiön mukaan olisi toteutuessaan Espoon ensimmäinen ryhmärakennuttamisen mallilla toteutettu asuinkerrostalo.

Talon tulevat asukkaat pääsevät suunnittelemaan oman kotinsa pitkälti itse ja vaikuttamaan jopa talon arkkitehtuuriin.

Edes alustavaa asuntojakaumaa ei ole päätetty, vaan asuntokoot muodostuvat täysin ryhmärakennuttajien omien toiveiden mukaisesti, Fira tiedotti.

Hanke on nimetty Kivenlahden Kuohuksi.

− Omia toiveita vastaavan kodin löytäminen on jokaisen asuntoa etsivän unelma. Rakentamisen ja asumisen uudistajana Fira haluaa tarjota ihmisille enemmän mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa, ja se on myös tämän hankkeen keskeinen tavoite. Tulevat asukkaat pääsevät vaikuttamaan paitsi oman kotinsa kokoon ja pohjapiirrokseen, myös tulevan kotitalonsa arkkitehtuuriin ja yhteisiin tiloihin. Kivenlahden ryhmärakennuttamishanke on konseptina täysin poikkeuksellinen ja odotan suurella mielenkiinnolla, millaista kiinnostusta hanke herättää, sanoo Firan asuntorakentamisen palveluista vastaava johtaja Heikki Ruski.

Firalla on aiempaa kokemusta onnistuneista ryhmärakennuttamishankkeista Helsingin Sompasaaresta, Jätkäsaaresta, Koskelasta ja viimeisimpänä Postipuistosta.

Kivenlahden hankkeen toteutuminen riippuu siitä, herättääkö ennakkomarkkinointivaihe riittävästi kiinnostusta. Päätökset ryhmärakennuttamishankkeen toteuttamisesta tehdään vuoden 2022 loppuun mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.