Uusi asunnottomien päiväkeskus on avattu Espoossa

Sininauhasäätiöllä on päiväkeskus muun muassa myös Vantaan Koivukylässä.

Leppävaarassa avattu päiväkeskus on suunnattu espoolaisille ja Espoon alueella eläville asunnottomille.

Sininauhasäätiö on käynnistänyt Leppävaarassa matalan kynnyksen päiväkeskustoiminnan asunnottomuutta kokeville, asunnottomuusuhan alla oleville sekä aktiivisesti päihteitä käyttäville ihmisille.

Päiväkeskuksen nimi on Espoon Illusia ja se sijaitsee osoitteessa Läkkisepänkuja 4 A.

Päiväkeskuksen toiminta on anonyymia ja maksutonta.

Päiväkeskuksessa henkilökunta sekä muut toimintaan jalkautuvat tahot tarjoavat tukea monenlaisissa asioissa. Toiminnan keskiössä on asiakkaiden perustarpeiden turvaaminen sekä asumistilanteen edistyminen. Espoon Illusiassa voi muun muassa käyttää wc:tä ja suihkua, pestä pyykkiä, levätä, saada ravintoa sekä lahjoitusvaatteita. Asiakkaiden käytössä on myös tietokone sekä puhelin.

Päiväkeskuksen yhteydessä käynnistetään myös Huudikoutsitoiminta.

Huudikoutsit ovat koulutettuja vertaisia, jotka jalkautuvat julkisille paikoille, missä päihteiden käyttö näkyy ja aiheuttaa häiriötä.

Sininauhasäätiön ja Irti Huumeista ry:n Espoon Illusia ja Huudikoutsit -hanke on kolmivuotinen ja toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lisäksi Espoon kaupunki on myöntänyt kohdeavustuksen hankkeen perustamis- ja tilakustannuksiin vuodelle 2022.

– Espoossa ei ole entuudestaan vastaavia päiväkeskuksia, joihin voi tulla myös päihtyneenä. Erityisesti Leppävaaran alueella on havaittu tarve juuri Illusia-päiväkeskuksen kaltaiselle, matalan kynnyksen toiminnalle, jossa asiakkaita pyritään tukemaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – tähän tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan, kertoi päiväkeskuksen avaamisen alla Sininauhasäätiön matalan kynnyksen toimintojen päällikkö Sonja Varonen.

– Palveluiden ulkopuolella olevien henkilöiden tavoittamiseksi tarvitaan jalkautuvaa työtä, jotta apu menee sinne, missä ihmiset ovat. Huudikoutseilla on oma kokemus irtautumisesta päihteiden käytöstä, mistä on hyötyä, kun kohdataan ihmisiä, jotka eivät välttämättä luota viranomaisiin, kertoi Mirka Haili, Irti Huumeista ry:n huudikoutsitoiminnan projektipäällikkö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.