Nurmijärveläinen Pepe saa sankarikoiran arvonimen

Sankarikoira Pepe Nurmijärveltä. Kuva: Auli Ahtola

Suomen Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle.

Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuun alussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Sankarikoiran arvon saavista koirista monirotuinen Pepe asuu Nurmijärvellä.

– Pepe alkoi haukkua saaden omistajansa huomion. Rauhoittelusta huolimatta Pepe ei lopettanut. Omistaja nousi ylös ja löysi olohuoneesta Pepen toisen omistajan sairauskohtauksen saaneena, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

– Paikalle hälytettiin ambulanssi ja omistaja aloitti elvytyksen hätäkeskuksen ohjeiden mukaan. Pepen ansiosta apu saatiin ajoissa paikalle ja omistaja selvisi tilanteesta.

Sankarikoiran arvonimen tänä vuonna saavista koirista Helsingin seudun kehyskunnissa asuvat myös järvenpääläinen Rudi ja kirkkonummelainen Aada.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.