Astrid Holm -100-vuotias aktiivinen espoolainen

Astrid Holm on 100-vuotias syntyperäinen espoolainen, joka on aktiivinen osallistuja Esbo Svenska Pensionärer rf:ssä. Hänet julkistettiin vuoden 2016 Espoon eläkeläiseksi Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera -juhlassa.

Vuoden Espoon eläkeläisen valitsee Espoon Eläkeläisten Keskusliitto ry, joka haluaa valinnallaan palkita Astrid Holmin pitkäaikaisesta uskollisuudesta ja aktiivisuudesta omassa yhdistyksessään. Astrid Holm on jo vuodesta 1981 lähtien ollut ja on edelleen uskollinen osallistuja Esbo Svenska Pensionärer rf:ssä. Lisäksi hän on ollut mukana Martoissa ja harrastanut kuorolaulua. Astrid Holm asuu omassa kodissaan ja hoitaa itse päivittäiset toimet.

Astrid Holm edustaa aktiivisia mutta niin sanottuja hiljaisia jäseniä. Kaikkien jäsenten ei suinkaan tarvitse olla mukana toiminnan järjestämisessä. Aktiivinen osallistuminen on arvo sinänsä. Ilman jäseniä yhdistys on kuin tyhjä kuori. Jokainen jäsen on yhdistykselle arvokas, mutta uskollinen jäsen on oikea helmi.

Valintaan vaikutti myös se, että Astrid Holm voi olla meille kaikille esikuvana kohti hyvää vanhuutta. Hänen rakastettava persoonansa sekä iloinen ja naurava olemuksensa levittävät hyvää mieltä ympärilleen. Hyvä ilmapiiri puolestaan houkuttelee uusia jäseniä ja kiinteyttää yhdistyksen toimintaa.

Kuvassa vas. Leena Tuohiniemi Espoon Eläkeläisten Keskusliitosta, Espoon eläkeläinen 2016 Astrid Holm ja vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö.

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera on Espoon vanhusneuvoston järjestämä espoolaisten senioreiden syysjuhla, joka järjestettiin nyt 18. kerran. Juhla kokosi Espoon kulttuurikeskukseen yli 700 senioria. Pääosissa olivat espoolaiset seniorit itse: tapahtumassa seurattiin seniorijärjestöjen musiikki- ja tanssiesityksiä. Ohjelmassa oli lisäksi klassisen musiikin, intialaisen tanssin ja nuorten tanssiryhmän esitys.

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö korosti juhlatervehdyksessään, että ”meille espoolaisille ikääntyminen on rikkaus. Me ikääntyneet osallistumme ja vaikutamme. Espoo on edelläkävijä ikääntymispoliittisen ohjelman teossa, jossa vanhusneuvosto, vanhusjärjestöt ja lukuisat espoolaiset ovat olleet aktiivisesti mukana. Espoon vanhusneuvosto osallistuu vanhuksia koskevien suunnitelmien laatimiseen sekä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.