Sähköpotkulaudat käyttöön Otaniemessä ja Keilaniemessä

Sähköpotkulaudat on otettu käyttöön Espoossa heinäkuun alussa. Palvelu on alkanut ensivaiheessa Otaniemen ja Keilaniemen alueella.

Sähköpotkulautapalvelun tarjoaa saksalainen Tier, jonka lautoja on käytössä myös Helsingissä ja Tampereella. Espoon kaupunki ei ole osallinen palvelun järjestämisessä, kaupunki tiedotti.

Kaupunki on kuitenkin sopinut palvelun järjestämisen pelisäännöistä yhteistyössä palveluntarjoajan kanssa.

– Kaupunki on sopinut Tierin kanssa toiminta-alueen rajauksesta, käyttäjien opastamisesta ja turvallisen liikennekäyttäytymisen edistämistoimenpiteistä sekä muista palvelun operointiin liittyvistä pelisäännöistä, kertoi kaupunkiliikennepäällikkö Johanna Nyberg tiedotteessa.

Sähköpotkulautojen vuokraus tapahtuu älypuhelimeen asennettavan sovelluksen avulla. Ideana on etsiä puhelinsovelluksen avulla lähin vapaa laite, ottaa se sovelluksella käyttöön ja ajaa haluttu matka. Matkan päätyttyä sähköpotkulauta vapautuu takaisin muiden käyttöön.

Espoon sähköpotkulaudoilla ei ole varsinaisia palautuspisteitä, vaan ne on mahdollista jättää toiminta-alueensa sisällä sopivaan paikkaan. Potkulaudat tulee kuitenkin pysäköidä niin, että ne eivät ole kenenkään kulkureitillä, eivätkä aiheuta muuta haittaa kadulla liikkujille. Sillat ja alikulkupaikat ovat kiellettyjä pysäköintipaikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.