Espoon luontohelmet ovat esillä maksuttomassa näyttelyssä

Villa Elfvikin luontotalossa on esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun kuvia Espoon keskuspuistosta ja muista luontokohteista 21. elokuuta saakka. Esillä on myös kartta ja valokuvia Espooseen ehdotetun kansallisen kaupunkipuiston alueesta. Luontotaloon on maksuton sisäänpääsy.

Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi Suomi 100 -vuoden kunniaksi Espoon keskuspuiston yhdeksi Suomen sadasta luontohelmestä. Espoon ympäristöyhdistys järjesti vuonna 2017 luontovalokuvakilpailun, jossa keskuspuistolla oli oma sarjansa.

Espoon luontohelmet -kilpailun tavoitteena oli tehdä espoolaista luontoa tunnetuksi sekä kannustaa espoolaisia lähtemään luontoon ja esittelemään mielipaikkojaan luonnosta. Näyttelyssä on esillä 34 kuvaa espoolaisista maisemista, kasveista ja eläimistä eri vuodenaikoina.

Villa Elfvikin näyttelyssä pääsee myös tutustumaan ehdotettuun Espoon kansalliseen kaupunkipuistoon. Puisto kattaisi Espoonjoen vesistön alueen rannikolta Pitkäjärvelle ja Lippajärvelle, sekä Glomsinjoen reittiä Bodomjärvelle ja Matalajärvelle. Näyttelyn valokuvat esittelevät paitsi alueen luontoa, myös Espoon keskuksessa ja Espoonjoen alueella sijaitsevia kulttuurirakennuksia.

Kaupunkipuiston ajatuksena on turvata Espoonjoen luontokokonaisuuden säilyminen asukkaiden käytössä osana historiallisesti arvokasta kulttuurimaisemaa sekä luoda puitteet sen kehittämiselle. Ehdotuksen ovat tehneet Pro Espoonjoki ry ja Kirkkojärvi Takaisin ry.