Kristallipuutarha on esillä Espoon kulttuurikeskuksessa

Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa ehtii vielä ihmettelemään In transition -näyttelyä, joka jatkuu 31. elokuuta saakka.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä EMMA-museon kanssa ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

In transition -näyttelyn teokset hyödyntävät Arto Sipisen suunnitteleman kulttuurikeskusrakennuksen arkkitehtuuria ja sen päivän mittaan luonnettaan muuttavaa valoa.

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat toteuttaneet monitieteisissä ryhmissä Espoon kulttuurikeskukseen taidenäyttelyn. Töiden inspiraationa toimivat opiskelijoiden omat kokemukset ja suhde ympäristöön, ja ne on sovitettu kunnioittamaan Arto Sipisen suunnitteleman ja Kuunsillaksi nimeämän, vuonna 1989 rakennetun kulttuurikeskuksen arkkitehtuuria.

The älvdans on the moon bridge -teoksen suunnittelivat sisustusarkkitehtuuria opiskeleva Yi-Chiao Tien,bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Jannica Savander, arkkitehtuuria ja liiketoimintaa opiskeleva Alisa Kurganovaja muotoilun opiskelija Tomi Hyyppä. Kulttuurikeskuksen arkkitehtuuri oli opiskelijoille tuttu, ja he halusivat toteuttaa työnsä portaikon tyhjään tilaan.

Tapiolan puutarhakaupunki ja Kulttuurikeskuksen ylimmän kerroksen majakkamainen, korkea sijainti loivat pohjanCrystal Garden -teokselle. Kristallipuutarhan suunnittelivat ja toteuttivat muotoilua opiskeleva Iiro Törmä,matemaatikko Saara Vestola ja graafikko Punit Hiremath.