Mitä veikkaat?

Palmu.

Veikkauksen toimiva johto avasi vahingossa melkoisen Pandoran lippaan, tarjotessaan kyseenalaistetulla mainonnalla yhtiötä arvosteleville tahoille mahdollisuuden kritisoida toimintaansa. Mainoskamppiksen kohdalla kyse oli varmasti mainostoimiston luovuuden innossa syntyneestä ylilyönnistä, mutta yhtä kaikki, vastuun mainonnasta kantaa Veikkauksen johto ei mainostoimisto. Pääministeri Antti Rinteen vahvasti miehitetyissä taustajoukoissa oltiin hereillä ja tartuttiin mieluusti aiheeseen. Onhan koko Veikkauksen nykyjohto miehitetty aikana, jolloin SDP:n mahdollisuudet vaikuttaa valtionyhtiön henkilövalintoihin oli oppositiosta varsin heikot. Takin liepeisiin on epäilemättä jäänyt hiertämään asioita niin korkeita palkkoja nauttivien huippupestien nimitysten kuin veikkausvoittovarojen jakoperusteidenkin osalta. Valtionyhtiöiden johtotehtäviin kun tavataan tässä maassa nimittää vahvasti kulloisenkin hallituksen mielestä sopivimman puoluepoliittisen taustan omaavia henkilöitä.

Medioissa esiintuotuja epäkohtia korjataan vähentämällä mainoseuroja medioilta

Tekemiään virheitä paikatakseen on Veikkauksen nykyjohto toiminut viestintätoimistojen käyttämän peruskäsikirjan mukaisesti. Ensin on myönnetty tehty virhe ja pahoiteltu tapahtunutta ylintä johtoa myöten. Seuraavaksi yhtiölle nimitetään ulkopuolinen eettinen neuvosto ja median uutisointi-intoa hillitään tehokkaasti ilmoittamalla mainosbudjetin puolittamisesta. Veikkaushan on yksi suurimmista mainostajistamme ja myös puolueiden omat ja puolueita lähellä olevat mediatalot ovat pelimonopoliyhtiöltämme merkittäviä mainoseuroja vastaanottavien listoilla. Jos mainoseurojen puolitus jatkuu pitempään, aiheuttaa se ensimmäisenä pöllölaaksoon Jarkko Nordlundin luotsaamalle MTV3:lle miljoonaluokan menetykset. Kyseessä lienee kuitenkin lyhytaikaisempi ”rankaisutoimi”, jolla muistutetaan mediataloja siitä mistä aiheista kannattaa tehdä isoja otsikoita ja mistä ei. Katsokaapas vain – tämä konsti tehoaa.

Veikkauksen johto edellisten hallitusten perua

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski ja varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski omaavat vahvat kokoomuslaiset taustat ja hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuokin lasketaan ei-vihervasemmistolaiseen leiriin, raviharrastuksineen ja Kokoomusta tukevine vaalilahjoituksineen. Tämän troikan kannalta nykyinen punavihreä hallitus on erityisen hankala. Kokoomus- ja Keskustavetoisten hallitusten aikana toimintaraameista oli leppoisaa päättää tuttujen kanssa, mutta entisen päävihollispuolueen noustessa pääministeripuolueeksi, on tilanne aivan toinen. Vain aika näyttää kyykytettiinkö nykyjohtoa hallituksen toimesta nyt riittävästi vai vaaditaanko monopoliyhtiön johtoon lähitulevaisuudessa myös henkilövaihdoksia. Siitä voidaan nyt veikata.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.