Tiesulut yllättivät monet Huopalahden aseman tunnelissa

Tästä ei mene nyt busseja, kertoi keltaliivinen mies matkustajalle, joka ihmetteli tiesulkuja Huopalahden rautatieaseman bussitunnelissa.

HSL:n keltaliivinen mies oli paikalla neuvomassa matkustajia korvaaville bussipysäkeille. Moni matkustaja pysähtyikin kysymään neuvoa.

Huopalahden aseman alittava tunnelikatu suljettiin Raide-Jokerin rakentamisen vuoksi 12. elokuuta yli kahden vuoden ajaksi. Tunnelin sulkemisen vuoksi bussilinjat 41, 550 ja 552 ovat poikkeusreitillä Etelä-Haagassa.

Jalankulkijoilta tunneli ei ole täysin suljettu, vaan matkustajat pääsevät vaihtamaan junalaituria tunnelin kautta. Lisäksi Eliel Saarisen tien jalkakäytävää pitkin pääsee normaalisti kulkemaan tunneliin ja sen kautta asemalaitureille.

Tunnelin sulkeminen ajoneuvoliikenteeltä houkutteli jalankulkijoita kävelemään tunneliin myös ajorataa pitkin, koska bussiliikennettä ei tarvinnut pelätä. Ainakin tiistaina 13. elokuuta Eliel Saarisen tien ajoradalla nähtiin kävelevän mies Ilkantien liittymän suunnasta tunneliin ja sieltä asemalaiturille.

Tunnelin kautta kulkeva Eliel Saarisen tie on suljettu ajoestein kauempana tunnelin suuaukoista. Ajoesteet on asetettu Eliel Saarisen tielle Ilkantien kiertoliittymässä ja Isonnevankujan risteyksen edustalla.

Huopalahden rautatieaseman liikennetunneli pysyy kiinni ainakin loppuvuoteen 2021 saakka. Yksityisautoilu ei ole ollut tähänkään saakka sallittu Huopalahden aseman alittavassa tunnelissa Eliel Saarisen tiellä, mutta ajokieltoa on rikottu usein. Tunneli on tarkoitettu ainoastaan joukkoliikenteelle, takseille ja hälytysajoneuvoille.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.