Helsingin vahvuus on omaleimaiset kaupunginosat

Otto Meri. Helsinkiläinen varatuomari ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Hän toimii kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Otto asuu Kruununhaassa ja kaupunkipolitiikan lisäksi pyörittää omaa lakiasiaintoimistoa.

Helsingin vahvuus on omaleimaiset kaupunginosat

Helsingin vahvuus on pitkään ollut omaleimaiset kaupunginosat. Kaupungissa on ollut tiiviisti rakennettuja kerrostalokortteleita, joissa palvelut ja kattavat julkiset liikenneyhteydet ovat lähellä. Samaan aikaan kaupungissa on ollut idyllisiä pientaloalueita, joissa luonto on lähellä. Ihmiset arvostavat eri elämäntilanteissa erilaisia asumismuotoja. Toisaalta jotkut haluavat elää koko elämänsä keskustassa kerrostalossa, kun taas joku toinen omakotitalossa kaupungin rajojen reunamilla.

Jätkäsaaren ja Kalasataman kaupunginosien rakentuminen on lisännyt uusia asuntoja urbaanissa keskustaympäristössä. Lisäksi Hernesaaren osayleiskaava tulee mahdollistamaan tuhansia uusia asukkaita Helsingin ydinkeskustan liepeille. Kyse on ollut kymmenistä tuhansista uusista helsinkiläisistä.

Sen sijaan pientalojen määrä Helsingissä ei ole kasvanut samaan tahtiin. Tämä on osaltaan ollut johtamassa siihen, että monet ovat hakeutuneet asumaan Helsingin ulkopuolelle. Pois muuttaneet ovat olleet pääosin perheitä, joskin muitakin ryhmiä on. Helsingin pitovoiman kannalta olisi tärkeää selvittää Östersundomin soveltumista pientalovaltaisen kaupunginosan rakentamiseen. Pelkästään tontteja jakamalla ei ole mahdollista huolehtia riittävästä uudesta pientalorakentamisesta.

Helsingin kaupungin kasvusuunnitelma kaupunkibulevardeineen on muokkaamassa perinteisiä pientaloalueita kuten Pakilaa, Vartiokylää ja Puistolaa. Kerrostalojen rakentaminen pientaloalueiden keskelle ja reunoille on omiaan muokkaamaan pientaloalueiden luonnetta. Ihmiset pelkäävät, että heille rakkaat pientaloalueet ja niiden rauhallisuus tuhoutuvat. Liikennemäärien lisääntyminen, maiseman muutokset ja palveluiden saatavuuden heikentyminen huolettavat pientaloasukkaita.

Helsingin ei pidä heikentää kaupunginosien omaleimaisuutta. Se on ollut vahvuutemme, mikä on mahdollistanut erilaisten ihmisten asumisen kaupungissa. Tiiviin kerrostalorakentamisen lisäksi meidän päättäjien tehtävänä on huolehtia pientaloasukkaista. Helsingissä pitää olla jatkossakin tilaa myös omakoti- ja rivitaloasujille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.