Ajatukseton aatteellisuus tuhoaa Suomen!

Lakot nykyhetkessä ovat työväenaatteen pohjanoteeraus, ja kyvyttömyys kasvun ja tuottavuuden luomiseen häpeä kykypuolueille. Elinvoimaa yritetään kantaa kuin vettä kaivoon, vaikka juurisyynä on alueellista yrittäjyyttä ja palveluja tuhoava näkemyksettömyys ja keskittäminen. Vaikka ulkomaisen rahavaltaprofetian hintalappu on 30 vuoden aikana jo valtiovelkaa suurempi, täällä villitään sisällissotia.

Suomen luova talous on pakko saada naapurimaiden tasolle. Sen näkyvin osa, viihde, on työn, elinkeinon, osaamisen, kulttuurin, mielenterveyden, maanpuolustuksen ja aluetalouden rakenteiden kantava voima. Silti vuosikymmenten hallitukset ovat antaneet sen ajautua ulkomaisten voimakoneistojen johdettavaksi. Alueellisen elinvoimaisuuden palauttaminen on paras työ-, elinkeino-, ympäristö- ja sosiaaliteko. Se myös mahdollistaa pienten paikkakuntien johtamisen itseään kantavina ekosysteemeinä. Nyt valtion ja kuntien virkamiesten aika kuluu luulemiseen pohjaavien hankkeiden puppugenerointiin. Niihin ohjattuja rahoja jopa palautetaan, kun niitä ei ymmärrä kukaan.

Sielultaan Suomea suurempi Konnevesi hankki vanhan työväentalon, ja nyt siellä järjestetään tansseja täysille saleille. Suomeen tarvitaan ja mahtuu tuhansia huvipaikkoja. Kelpaisiko päättäjille tanssiinkutsu Konnevedelle, jossa voisi puhua ihmisten, kunnanjohdon ja yrittäjien kanssa siitä, kuinka uutta jaettavaa ja kasvua syntyy palveluja kehittämällä. Toinen seurue voisi kiertää Lappajärven ja kysellä, kuinka paljon huvia ja ulkopuolista rahaa Hotelli Kivitippu on alueelle tuonut, ja kuinka paljon velkoja enemmän sitä konkurssiin ahdistavat verottaja ja eläkevakuutusyhtiö sen lopettamisessa menettävät.

Jos paikkakunnilta poistetaan posti, apteekki ja huvipaikat, kulutus loppuu ja/tai keskittyy maalikyliin. Teollisen kasvumme aikana kunnat, Kera ja yritykset loivat yhdessä elinvoimaisen aluetalouden rahoittamalla teollisuushalleja. Nyt tuntuu, että tehdään tikuista astalo, jolla yrittäjiä ja elinvoimaa saadaan tapetuksi. Uuden ajan taloutta voi syntyä vain yhdistämällä maan henkiset sekä taloudelliset voimavarat ja rahoittamalla luovuuden lähteet elinvoimaksi.

Suomen Luova Talous ry

Erkki Puumalainen

puheenjohtaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.