Kaduilla liikkuu taas pieniä koululaisia

Paleface päivitti Georg Malmsténin ja Helena Eevan rakastetun Lasten liikennelaulu klassikon turvallisuuskampanjassa. Uudessa versiossa vastuu koulutien turvallisuudessa siirretään lapselta aikuiselle.

Kaduilla liikkuu taas pieniä koululaisia

-Tieliikenteessä loukkaantuneiden alakouluikäisten määrä on tasaisesti vähentynyt viime vuosina, vuonna 2022 määrä oli 129. Tavoite on kuitenkin nolla. Tähän tavoitteeseen pääsemisessä me aikuiset olemme avainroolissa. Petrattavaa löytyy niin suojatiekäyttäytymisessä, ajonopeuksissa kuin tarkkaavaisuudessakin. Erityisesti silloin, kun ajetaan koulujen lähistöllä tai alueilla, joissa on paljon suojateitä, on unohdettava kiire ja otettava vauhti pois. Koulutie ei saa olla asia, jota lapsi pelkää, luettelee Liikenneturvan tiimipäällikkö Tomi Niemi.

Paleface päivitti Lasten liikennelaulun

Isänäkin kunnostautunut Paleface päivitti Georg Malmsténin ja Helena Eevan Lasten liikennelaulun tähän päivään. Kappale muuttui aikuisten liikennelauluksi, jossa vastuu liikenneturvallisuudesta siirretään lapsilta kuljettajille. -Lasten liikennelaulu on kaikille tuttu klassikko, mutta kun sen sanoja tarkastelee tarkemmin, siinä vastuu turvallisuudesta on vieritetty lapselle. 1950-luvulla ajateltiin toisella tavalla kuin nyt. On siis aika kääntää asetelma tähän päivään ja siirtää vastuu niille, joille se ensisijaisesti kuuluu eli aikuisille kuljettajille, Paleface eli Karri Miettinen järkeilee.

”Kun ajat katua, järki käteen, ettei tartte sitten katua jälkikäteen”

Palefacen Aikuisten liikennelaulu löytyy suoratoistopalveluissa ja se on saatavilla myös Spotifyissa, Apple Musicissa, Tidalissa ja Deezerissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.