Esteetön puisto ja tuntorata Keravalle

Kuvituskuva.

Savion Marttilanlanpolun ja Lehmuspolun varrelle on valmistumassa Marttilanpuisto.

Keravan kaupungin tavoitteena on tehdä puistosta kaikille asukkaille mieleinen, mutta erityisesti ikääntyvälle väestölle sopiva, esteetön, yhteisöllinen ja esteettinen korttelipuutarha, joka välineistön sijaan profiloituu rauhoittumiseen ja kiireettömään kohtaamiseen sekä luo aistikokemuksia ja muistijälkiä.

Marttilanpuiston rakentaminen on loppusuoralla. Maanrakennustyöt on saatu valmiiksi ja puisto on jo avattu käyttäjille. Kohteeseen tullaan kuitenkin tekemään lähiviikkoina vielä valaistus- ja kalusteasennuksia sekä vihertöitä, viestitetään Keravan kaupungilta.

Marttilanpuisto jakautuu Marttilan hoivakodin läheisyydessä sijaitsevaan rakennetumpaan läntiseen osaan sekä metsäisenä ja vähemmän rakennettuna alueena pysyvään itäiseen osaan. Uudessa Marttilanpuistossa on muun muassa niitty, esteettömiä polkuraitteja, penkkejä ja pöytä shakkipeleineen.

Ikäihmisille puistossa on tuntorata, jossa voi kävellä paljain jaloin eri materiaaleja pitkin. Marttilanpuistossa on myös aktivointitauluja, joiden avulla voi itsenäisesti jumpata sekä venytellä luonnosta nauttien.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.