Hienostunut Toyota Highlander saapuu Eurooppaan

Toyotan suurin hybridikatumaasturi, Toyota Highlander saapuu ensimmäistä kertaa Eurooppaan.

■ Energiatehokas neljännen sukupolven itselataava täyshybridi AWD-i -nelivedolla
■ 180 kW* (244 hv*) ja CO2 -päästöt alkaen 146 g/km (WLTP)* tarjoavat segmentin parhaan teho-/päästötasapainon

Aina itselataavana täyshybridinä tarjottava Toyota Highlander täydentää Toyotan jo ennestään laajaa SUV-mallistoa saapuen D-segmentin RAV4-mallin, C-segmentin C-HR -mallin sekä myös ensi vuonna esiteltävän B-segmentin Yaris Cross -mallin rinnalle. Reilusti yli 20 vuoden kokemus hybriditeknologiasta, yli 15 miljoonasta myydystä hybridistä kautta maailman, yhdeksän täyshybridimallia ja jo neljänteen sukupolveen jalostunut hybriditekniikka yhdessä Toyotan legendaarisen laadun ja kestävyyden kanssa muodostavat erittäin lujan perustan uudelle Toyota Highlander -mallille. Toyotan GA-K -kokoluokan alustarakenteelle perustuva Highlander tuo tarjolle kaikki Toyotan katumaastureihin yhdistettävät piirteet: mukavuuden, erinomaisen ajettavuuden, aina luokkansa kärjessä olevan turvallisuuden sekä taloudellisen hybridivoimalinjan. Tähän tulevat päälle vielä Highlanderin omimmat ominaisuudet: älykäs AWD-i -nelivetojärjestelmä, tilaa vaikka muille jaettavaksi sekä kahden tonnin vetomassa jarrulliselle perävaunulle.

Design ja tilojen monikäyttöisyys

Liki viisi metriä pitkä (4 950 mm) ja 20” kevytmetallivanteilla varustettu Toyota Highlander on samanaikaisesti dynaaminen ja hienostuneen tyylikkäästi urbaaniin ympäristöön muotoiltu ja kuitenkin luja, voimakas ja kykenevä nelivetomalli. Sisätilojen suunnittelussa käytännöllisyys ja tilojen monikäyttöisyys ovat olleet etusijalla tarjoten mm. seitsenpaikkaisuuden luoden mukavan ja premium-henkisen ympäristön niin kuljettajalle kuin matkustajalle. Toyota Highlanderin toinen istuinrivi mahdollistaa 180 mm säätövarallaan miellyttävät olosuhteet myös kolmannelle istuinriville.

Hands-free -toiminnolla varustettu takaluukku avaa näkymän 658-litraiseen tavaratilaan ja sen alla sijaitseviin lisäsäilytystiloihin. Laskemalla toisen ja kolmannen istuinrivien selkänojia ala-asentoon saadaan tavaratilan kokoa kasvatettua aina yli 1 900 litraan asti.
Mustan ja grafiitinharmaan sävyissä saatavilla oleva matkustamo tarjoaa runsaasti säilytystilaa sekä mm. lukuisia USB-virransyöttöjä sekä etupenkkiläisille että toiselle istuinriville. Premium-tasoista varustelua edustavat mm. 12,3” mediakeskus navigoinnilla, HUD-näyttö, Apple CarPlay- sekä Android Auto -toiminnot, puhelimen langaton lataus, etuistuinten tuuletus sekä digitaalinen taustapeili.

Dynaamista voimaa

Toyota Highlanderin neljännen sukupolven itselataava hybridijärjestelmä yhdistää 2,5-litraisen, Atkinson-sykliä hyödyntävän bensiinimoottorin sekä kummallakin akselilla sijaitsevan sähkömoottorin. Järjestelmän suurin ulostuloteho on 180 kW* (244 hv*), yhdistettyä ajoa vastaava kulutus WLTP-syklin mukaisesti on 6,6 l/100 km* ja sitä vastaava CO2 -päästö 146 g/km* edustavat luokkansa parasta tasapainoa tehon ja taloudellisuuden välillä.

Akustinen tuulilasi ja etusivulasit ovat osa äänieristystä, joka yhdessä katon, kojelaudan, lattian sekä pyöräkoteloiden vaimennusmateriaalien kanssa korostavat hybridivoimalinjan hiljaisuutta aikaansaaden miellyttävän ajomukavuuden pidemmillekin taipaleille. Uutuusmalli hyötyy muistakin TNGA-alustarakenteen ominaispiirteistä tarjoten kevyen mutta erittäin jäykän korirakenteen ja matalan painopisteen tarjoamat edut sekä alhaisten että korkeampien nopeuksien ajoon.

* 5,2 l/100km* ja 117 g/km*, korreloitu NEDC. Viralliset arvot vahvistetaan lopullisella tyyppihyväksynnällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.