Ainutlaatuista tunnelmaa ja herkullisia makuelämyksiä – nämä kahvilat ovat sitä pullollaan

Violan henkilökunnalla on hymy herkässä. Kuvassa vasemmalta oikealle Lagle Körkjas, Hanna Kuosmanen ja Susanna Laine.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten oman kahvilan omistaminen oli Hanna Kuosmasen yksi suurimmista haaveista. Vuonna 1998 tämä haave kävi toteen, kun Tieteiden taloon Kruununhakaan avattiin Tiedekahvila.

Palo yrittäjyyttä kohtaan on säilynyt vahvana ja Hanna kertookin, että yrittäjyys on ollut ihanaa ja antoisaa. Tiedekahvilan lisäksi Kuosmanen toimii yrittäjänä myös Kaisaniemen Kasvitieteellisen puutarhan kupeessa sijaitsevassa Café Violassa. Kun Hannan näkee touhuamassa omistamissaan kahviloissa on selvää, että hän tekee juuri sitä mistä on unelmoinut. Asiakkaita palvellaan hymyissä suin ja ilo tarttuu selkeästi kaikkiin kahvilassa vieraileviin ihmisiin.

– Molemmissa kahviloissa on niin ihana asiakaskunta. Kaikki asiakkaat otetaan aina ilolla vastaan, Hanna kuvailee.

Kuosmasen omistamien kahviloiden ilme ja henki ovat erilaiset, joten molemmissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Työkiireitä ja muitakin arjen haasteita pääsee takuulla karkuun, kun astelee Café Violan ovesta sisään. Tunnelma siellä on kiireetön, sydämellinen ja lämmin. Café Viola on ainutlaatuinen, elämyksellinen 1800-luvulla rakennettu empiretyylinen lounas- ja kahvilahuvila. Ei ole lainkaan ihme, että Café Violassa järjestetään paljon esimerkiksi kihlajaisia, häitä, nimiäisiä tai ristiäisiä.

Tiedekahvilassa puolestaan voi nauttia erityisesti upeasta ajatuksia herättävästä tunnelmasta. Tiedekahvilan asiakaskunta on suhteellisen tieteellinen, sillä taloa hallinnoi Tieteellisten seurain valtuuskunta, johon kuuluu yli 270 eri tieteellistä seuraa ja neljä tiedeakatemiaa.

– Meille on aivan kaikki lämpimästi tervetulleita, Hanna kertoo iloisesti.

Kuosmasen omistamat kahvilat ovat osa KH-Catering Oy:ta. Tiedekahvilasta sekä Café Violasta saakin omiin tilaisuuksiinsa räätälöidyt tarjoilut.

Räätälöidyt tarjoilut on huomioitu Kuosmasen omistamissa kahviloissa myös muutoin. Lounas vaihtuu päivittäin ja kaikki annokset ja herkut valmistetaan aina paikan päällä. Ystävänpäivä tekee tuloaan ja niin Tiedekahvilassa kuin Café Violassakin on upean sijainnin ja tunnelman lisäksi tarjolla vaaleanpunainen ystävänpäiväleivonnainen kahvin kera vain 5 euron hintaan.

Tiedekahvila sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 6. Kahvila on avoinna maanantaista torstaihin aina 8.30-18.00 sekä perjantaisin 8.30-15.00. Iltaisin ja viikonloppuisin Tiedekahvila on avoinna tilauksesta.

Café Viola sijaitsee osoitteessa Kaisaniemenranta 2. Kahvila on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00. Iltaisin ja viikonloppuisin kahvila on avoinna tilauksesta.

– Molempien kahviloiden ovet aukeavat todella herkästi, Hanna sanoo.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.