Unelmat ja menestymispaineet kamppailevat Katariina Leinon romaanin Noitasiskot kulisseissa

Katariina Leinon viidennessä nuorille ja nuorille aikuisille suunnatussa kirjassa teatterikoulun opiskelijoiden määrätietoinen unelmien tavoittelu saa shakespearelaiset mitat.

Teatterimaailmaan sijoittuva Noitasiskot kertoo kahden nuoren naisen ystävyydestä menestymispaineiden ja niiden synnyttämän epävarmuuden keskellä. Romaani näyttää kauniin traagisesti, miten vähästä unelman saavuttaminen tai kadottaminen voi olla kiinni.

Isänsä kuolemasta toipuva, määrätietoinen Janica tahtoo näyttelijäksi. Tamperelaisen teatterikoulun pääsykokeissa hän tapaa mystisen ja eteerisen Miljan, ja syvä ystävyys syttyy heti. Se joutuu pian kuitenkin kovalle koetukselle, kun molemmat kilpailevat teatterikoulun lukuvuoden huipentavan Macbethin pääroolista – ja samalla kamppailevat omien surujensa kanssa. Shakespearelainen draama kehystää nuorten näyttelijöiden ja unelmien määrätietoisen tavoittelun vaikeuksia.

Katariina Leino on tamperelainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on julkaissut 1990-luvulta lähtien romaaneja nuorille ja nuorille aikuisille. Lisäksi hän on kirjoittanut puhe- ja musiikkiteattereille yhteensä 32 näytelmää, musikaalia ja dramatisointia. Hän on myös kirjoittanut kouluille Taikamaan Aapisen ja Lukukirjan (Otava). Noitasiskot on hänen viides nuorille ja nuorille aikuisille kirjoittamansa romaani.

Katariina Leinon teatterimaailmaan sijoittuva nuortenkirja Noitasiskot ilmestyy elokuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.