Epävarmat matkakohteet jätetään nyt pois lomasuunnitelmista

Kesämatkat menevät nyt kaupaksi kiihtyvällä vauhdilla ja Espanjasta on tulossa jälleen tulevan kesän suosikkikohde. Edulliset matkakohteet kuten Bulgaria, Portugali ja Puola ovat tulevan kesän matkakohteiden nousijoita.

Espanjan matkojen myynti nousi voimakkaasti jo viime kesänä. Viime vuoden suosituimmat matkakohteet olivat Malaga, Barcelona, Mallorca, Algarve ja Gran Canaria. Niiden suuri suosio jatkuu myös tänä vuonna. Mallorcan matkojen varaukset ovat jo yli kaksinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna.

”Espanjan matkojen kysyntä on nyt kovaa, ja tästä näyttää tulevan ennätyskesä. Meillä Espanjan matkoja kysytään enemmän kuin koskaan aikaisemmin”, kertoo Erik Wikander, Travellinkin Pohjoismaiden toimintojen johtaja.

Ystävien ja tuttavien suositukset ja vinkit vaikuttavat usein matkavalintaan.

”Lähipiirillämme on meihin suuri vaikutus. Edellisvuoden suosikkikohteet heijastuvat usein myös seuraavan vuoden matkavarauksiin”, selittää Erik Wikander.

Epävarmat matkakohteet jätetään nyt pois suunnitelmista

Tämän vuoden kesämatkasuunnitelmissa trendinä on, että suuret lomamatkakohteet, kuten Turkki ja Tunisia eivät kiinnosta entisen lailla. Matkat turkkilaisiin turistikohteisiin, kuten Istanbuliin, Izmiriin, Dalamaniin ja Antalyaan ovat vähentyneet selvästi.

”Epävarmat matkakohteet jätetään nyt pois suunnitelmista. Tämä korostuu varsinkin niissä kesämatkojen varauksissa, jotka tehdään aikaisin. Varhaisen varaajan etuja halutaan hyödyntää ja samalla varmistaa mahdollisimman riskitön kohde kesälomamatkalle”, sanoo Erik Wikander.

Espanjan ja Kroatian lisäksi suomalaisia matkustajia houkuttavat nyt Bulgaria ja Portugali. Yksi kesän yllättäjä on klassinen rantalomakohde Gdanskissa Puolassa, jonka suosio on kasvanut 109 prosenttia. Kolmeen suosituimpaan kohteeseen, Burgasiin, Faroon ja Lissaboniin, tehdyt varaukset ovat enemmän kuin kaksinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna.

”Hinnaltaan kilpailukykyiset kohteet, joissa rahalle saa vastinetta, ovat vahvoilla kovassa kilpailussa. Varhain matkansa varaavat ovat usein hyvin hintatietoisia ja antavat lompakkonsa päättää, minne mennään”, sanoo Erik Wikander.

Kesän suosituimmat matkakohteet⃰
1) Barcelona (Espanja)
2) Malaga(Espanja)
*3) Alicante (Espanja)

Kesän yllättäjät (suurin kasvu varauksissa)⃰
1) Burgas (Bulgaria)
2) Faro (Portugali)
3) Lissabon (Portugali)

Kesän suurimmat häviäjät⃰
1) Istanbul (Turkki)
2) Antalya (Turkki)
3) Bangkok (Thaimaa)

⃰Tilasto perustuu matkavarauksiin, jotka on tehty tammikuun loppuun saakka ajalle touko-elokuu 2017 verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.