Jos tavoitteet toteutuvat muodostuu kuntavaaleista uusi, neljän vuoden välein toistuva, kevätkauden avaustapahtuma. Uuden kuntalain myötä kunnallisvaalien vaalipäivä siirrettiin lokakuulta huhtikuulle. Siirrolla tavoitellaan äänestysaktiivisuuden lisääntymistä. Edellisissä kunnallisvaaleissa 2012 valtakunnallinen äänestyprosentti putosi huolestuttavasti alle 60:n. Toisaalta myös vaalityön tekeminen on ehdokkaille varmasti mieluisampaa kevätauringossa kuin syyssateessa.
Myös nimi vaihtui
Vaalien nimi muutettiin kunnallisvaaleista kuntavaaleiksi. Vuoden 2017 kuntavaalit ovat ensimmäiset kevätvaalit ja varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 9. huhtikuuta 2017. Ennakkoäänestämään pääsee jo hieman aiemmin 29.3.–4.4.
Vaaleilla valittu kunnanvaltuusto aloittaa nelivuotisen toimikautensa 1. kesäkuuta.
Valtuustoissa tehdään arkemme vaikuttavia päätöksiä
Kunnissa tehdään paljon meitä koskevia päätöksiä: iltapäiväkerhoista, kiinteistö- ja kunnallisverosta ja siitä, miten katuvalot palavat. Kunnissa päätetään myös työ- ja elinkeinopolitiikasta, koulujen kielivalinnoista ja uimahallin lippujen hinnoista.
Vielä ehtii hyvin ehdokkaaksi
Kuntavaalit on tilaisuus vaikuttaa kotipaikkamme asioihin ja saada aikaan konkreettisia muutoksia lähiympäristössä. Mikäli vaikuttaminen lähiympäristömme asioihin kiinnostaa, niin nyt kannattaa olla aktiivinen. Monet puolueet ja puolueisiin sitoutumattomat ryhmät täyttävät näinä viikkoina ehdokaslistojaan ja ehdokashakemukset on jätettävä helmikuun aikana. Aloita aktivoituminen tutustumalla eri puolueiden ajatuksiin ja vaaliteemoihin – mikä niistä olisi lähimpänä omaasi? Kenen mukana olet laittamassa meidän asioitamme kuntoon?
Kampanjan suunnittelussa voi käyttää ammattilaisten apua
Valtuustopaikka aukeaa parhaiten, kun tekee osuvan ja iskevän kampanjan. Kampanjan suunnittelemiseksi tarpeellista lisätietoa löytää tästä linkistä ja tästä linkistä.